Kuru Fasulye Kaç Saat Suda Beklemeli?

Kuru Fasulye Kaç Saat Suda Beklemeli?

Kuru fasulye yaparken, içinde bulunan gazı çıkarmanız açısından en az 1 gece olacak şekilde suda bekletmeniz oldukça önemlidir. Bu suyun içerisine bir miktar tuz katarak da fasulyenin tadının değişmesini engelleyebilirsiniz.

Kuru Fasulye Kaç Saat Suda Bekletmeli?

Kuru fasulye yapılırken her zaman bir gece öncesinden ıslatmak gerekmektedir. Bunun nedeni ise kuru fasulye gibi bakliyatların gazlı olmasıdır. Yani, doğru bir şekilde temizlenmemesi durumunda kişilerde şişkinliğe, gaz sancısına sebep olabilmektedir. Bunun dışında kuru fasulyeyi geceden ıslatmanın tadını iyileştirme ya da kötüleştirme anlamında herhangi bir katkısı bulunmamaktadır fakat halk arasında da lezzet kattığı söylenmektedir.

Kuru fasulye ıslatılırken ıslatıldığı suyun temiz olmasına, çok soğuk ya da sıcak olmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Buradaki asıl amaç, kuru fasulye ıslatılarak zarının çıkarılması ve pişirilirken de bu zarların kolay bir şekilde temizlenerek gazının alınmasıdır. Aynı şekilde ıslatılmış kuru fasulyenin pişme süresi de oldukça azalmaktadır.

Kuru Fasulye Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  1. Kullandığınız malzemeler her zaman taze olmalıdır. Kullandığınız kuru fasulyenin cinsi de çok önemlidir. Kuru fasulyenin sürekli olarak hava ile temas etmesi ilerleyen zamanlarda lezzetini bozabileceği için uzun süre açıkta kalmış fasulye tercih etmemenizi öneririz. Bunun dışında kullandığınız yağ ve salçanın da taze olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  2. Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatmalısınız. Fakat bu suyun çeşme suyu olmasından ziyade içilebilir su olmasına bilhassa dikkat etmeniz gerekmektedir. Yine bu ıslatma esnasından suyun içerisine bir miktar tuz da kattığınızda fasulyenin lezzetinin değişmesini de önleyebilirsiniz.
  3. Kuru fasulye yaparken biber salçasıyla mı yoksa domates salçasıyla mı yapılması gerektiği her zaman kafa karıştırıcıdır. Fakat aslında isteğe göre bu durum değişiklik gösterse de, biber salçasının tadındaki doğal acı lezzeti sayesinde genellikle acı severler biber salçası tercih etmektedir. Fakat bizce, hem domates hem biber salçasının bir arada kullanılması kuru fasulyenin daha lezzetli olması sağlayacaktır.
  4. Kuru fasulye yaparken içine et, pastırma ya da sucuk gibi ürünler de dahil edilebilmektedir. Fakat kuru fasulyenin en makbulu etli olandır. Elinizde pastırma ya da sucuk da varsa bu ürünlerle de gayet lezzetli olacaktır. Ama yine bu ürünlerinde taze olması oldukça önemlidir. Şöyle ki bu et ürünlerinde çok az bile bozulma meydana gelmiş olsa, hem sağlığınızı bozabilir hem de yemeğin lezzetini. Bu yüzden kesinlikle taze et ürünleri kullandığınızdan emin olmalısınız.
  5. Kuru fasulyenin pişme esnasında meydana gelen köpükleri almayı ihmal etmemelisiniz. Böylece gaz ihtimalini tamamen ortadan kaldırmış olacaksınız.

Kuru fasulye pişirirken yanına yapabileceğiniz yemek ise her zaman pirinç pilavıdır. Tabii ki bulgur pilavı da kuru fasulyeye yakışan yemeklerden biridir fakat pirinç pilavı en uyumlu yemek olarak karşımıza çıkmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ