Kurumuş Elma Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Elma Lekesi Nasıl Çıkar?

Küçük çocuklarda elma yerken suyunun akması sonucu ya da elma parçasının dökülmesi sonucunda kıyafetlerin üzerinde elma lekesi oluşabilir. Özellikle dökülen elma ya da elma suyunun hemen farkedilmemesi ve kuruması sonucunda leke çıkarılması daha zor bir hal alabilir.

Kurumuş elma lekesini çıkarmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Sizin için pratik gelen yöntemlerden bir tanesini seçerek kullanabilirsiniz. Uygulayacağınız yöntemi dikkatlice okuyunuz ve tüm adımları atlamadan uygulayınız aksi halde etkili bir şekilde yöntemden faydalanamazsınız.

1-)Ilık Sirkeli Su ile Siliniz

sirke-kullanin

Sirke, kıyafetler üzerinde oluşan birçok lekenin çıkarılmasında rahatlıkla kullanılan ve sıkça tercih edilen bir maddedir. Kıyafetlerde oluşan elma lekelerinin çıkarılması için ılık sirkeli su kullanabilirsiniz. Bir miktar hazırlamış olduğunuz ılık sirkeli su içerisine elma lekesi olan kıyafetinizi koyunuz ve bir süre bu su içerisinde bekletiniz. Bekleme süresi oluşan lekenin boyutuna ya da kumaşın yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bu işlemin ardından kıyafetinizi çıkarınız ve uygun yıkama şartlarına göre isterseniz elde isterseniz de çamaşır makinesinde uygun bir yıkama programında yıkayınız.

2-)Ağartıcı İçeren Deterjanlar Kullanın

kimyasal maddeler kullanın

Koltuk döşemelerine, halıya ya da kıyafetlere bulaşan ve kuruyan elma lekelerini çıkarmak için kullanacağınız birçok kimyasal madde bulunmaktadır.

Kullanacağınızın kimyasal maddenin ağartıcı madde içermesi gerekmektedir. Ağartıcı kimyasal madde lekeye etki ederek hızla lekenin kumaştan çıkmasını sağlamaktadır. Kullandığınız kimyasal içerisindeki ağartıcı madde miktarına dikkat ediniz. Fazla miktarda ağartıcı kimyasal madde kumaşın dokusuna ve rengine zarar verebilir.

Koltuk döşemeleri ve halılarda oluşan lekelerin çıkarılması işleminde ağartıcı deterjan ile silme işlemini lekenin az yoğun olduğu ortamdan çok yoğun olduğu ortama doğru yapınız.

NOT: Elma lekesinin kolayca çıkarılması, ekstra bir işlem uygulamadan çamaşır makinesinde yıkarken çıkarılmasını istiyorsanız, oluşan elma lekesini hiç bekletmeden müdahale ediniz, kuruyan lekenin çıkarılması her zaman için daha zor bir işlemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ