Kurumuş Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve, Türk ailelerinin vazgeçilmez içeceklerinden bir tanesidir. Gün içerisinde ya da yemeklerden sonra sık sık kahve tüketilmektedir. Son yıllarda filtre kahvelerin popülerliğinin de artması ile kahve hayatımızın büyük bir alanında yer almaya başlamıştır.

Çoğu zaman dikkatsizlikten kaynaklı kıyafetlerimize, koltuk döşemelerine, halıya ve çeşitli yerlere kahve dökebiliriz ve leke oluşur. Özellikle kahve lekesi kuruyunca çıkarılması oldukça zor hale gelmektedir.

Kurumuş kahve lekesini çıkarmak için aşağıdaki pratik yöntemleri uygulayabilirsiniz. Uygulama esnasında her adımı harfiyen uygulayınız.

1-)Karbonat ve Tuz Karışımı

Kurumuş kahve lekesini kolayca çıkarma yöntemlerinden bir tanesi karbonat ve tuzdur. Burada yapmanız gereken bir miktar karbonatı ve tuzu kahve lekesinin üzerine döküp bekleyin. Bekleme işleminin ardından elinize aldığınız ve ıslak olan bir sünger ile lekenin üzerindeki karbonatı siliniz. Bu işlemi yaparken süngerin üzerinde deterjan olabilir ve bu şekilde kahve lekesinin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, çeşitli lekelerin çıkarılmasında evde en sık başvurulan ve en etkili olan maddelerden bir tanesidir. Burada yapmanız gereken bardağın üçte birine sirke koyunuz geri kalanına ılık su koyun.

Hazırladığınız bu karışımı lekeli bölgenin üzerine dökün ve bir süre bekleyin. Bu işlemin ardından kahve lekesi olan bölgeyi ılık suda yıkayınız ve hız kesmeden kıyafetinizi yıkama koşullarına uygun olarak çamaşır makinesinde yıkayınız.

3-)Ilık Suda Bekletin

Kahve lekelerinin kolay çıkmasını sağlamak için lekeli bölgeyi ılık su içerisinde bekletin. Bu bekleme esnasında ağartıcı içermeyen deterjan ilave edin. Deterjan lekenin kumaştan çok daha hızlı bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Bu işlemin ardından kıyafetinizi bekletmeden çamaşır makinesinde yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ