Kurumuş Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Şarap lekesi halıda, koltuklarda ya da en önemlisi kıyafetlerde sıkça karşılaşılan bir lekedir. Şarap lekesinin çıkarılması zor ve zahmetli bir işlem olabilir. Burada şarap lekesinin çıkarılması için dikkat edilmesi gereken püf nokta, şarap lekesinin çıkarılması için uygulanacak yöntemin doğruluğudur. Yanlış bir yöntemin uygulanması şarap lekesinin daha da yayılmasına ve kalıcı bir leke oluşumuna sebep olabilmektedir. Peki kurumuş şarap lekesi nasıl çıkar ? Kurumuş şarap lekesinin çıkarılması için evde uygulanacak çok güzel alternatif ve güvenli yöntemler vardır. İşte o yöntemler;

1-)Soda Kullanın

Soda özellikle kırmızı şarap lekesinin çıkarılması için sıkça tercih edilen bir yöntemdir Sodayı lekeli bölgeye dökün. Ancak bu işlemi gerçekleştirmeden önce lekeli bölgenin altına pamuklu bir bez koyunuz ki bu sayede lekenin kıyafetin diğer yüzüne bulaşmasını ya da yayılmasını önleyiniz. Lekenin üzerine soda döküldükten sonra beklemeden kıyafeti uygun bir şekilde ya çamaşır makinesinde ya da elde yıkayınız.

Sodayı lekenin bulunduğu kısma direk dökebilirsiniz. Ancak koltuk döşemesi ya da halıda meydana gelen şarap lekelerinde direk sodayı dökmek yerine sodayı bir pamuklu beze dökün ve suyu alınmış bu bez ile hafif hafif lekeyi dağıtmadan siliniz.

2-)Tuz Serpin

Tuz serpilmesi özellikle dışarıdayken şarabın dökülmesi durumunda kullanılabilecek pratik bir yöntemdir. Bu yöntemde lekenin bulunduğu bölgeye tuz dökünüz ve biraz bekledikten sonra tuzu silkeleyiniz. Bu işlem sayesinde şarabın kıyafetinizin daha iç kısımlarına işlemesini önlemiş olursunuz ve yıkama esnasında leke çok daha kolay bir şekilde kıyafetinizden çıkar.

3-)Beyaz Şarap Kullanın

Beyaz şarap kullanımı daha çok kırmızı şarap lekelerinde kullanılmaktadır. Kırmızı şarabın özellikle açık renkli kıyafetlerde oluşturduğu lekenin seyreltilmesi için beyaz şarap kullanılmaktadır. Bu yöntem pek tercih edilmese de son çare olarak denenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ