Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkar?

Leke çıkarılması hassasiyet ve doğru yöntemin uygulanmasını gerektiren bir dizi aşamalardan meydana gelmektedir. Lekenin doğru bir şekilde çıkarılması için doğru leke çözücü maddenin ya da kimyasalların kullanılması gerekmektedir.

Özellikle yeni oluşan lekelerden ise kurumuş ve üzerinden bir süre geçmiş lekelerin çıkarılması bir hayli daha zordur, daha fazla emek ve zaman gerektirmektedir. Özellikle kurumuş vişne lekesi çok sık karşılaşılan ve halen doğru uygulamaların yapılamadığı bir lekedir.

Aşağıda kurumuş vişne lekelerinin çıkarılması için uygulanacak metotlar ve aşamalar açık ve anlaşılır bir şekilde anlatılmaktadır. Bu aşamalardan sizin için en pratik gelenini seçerek kullanabilirsiniz.

Aşağıda anlatılan aşamalar giysilerde, eşyalarda, halı ve koltuk döşemelerinde oluşan vişne lekeleri başta olmak üzere birçok yerde oluşan vişne lekelerini çıkarmak için uygulanabilmektedir.

1-)Ağartıcı İçeren Deterjanlar

Bu yöntem özellikle beyaz olan giysilerde, açık renk halılarda ve açık renkli koltuk döşemelerinde oluşan vişne lekelerini çıkarmak için kullanılmaktadır. Piyasada birçok farklı markaya ait ağartıcı içeren deterjan bulunmaktadır. Bu deterjanlardan herhangi birini kullanarak oluşan vişne lekesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Kurumuş vişne lekelerinde uygulama yaparken öncelikli olarak lekenin yumuşaması için bir süre ılık su içerisinde bekletiniz. Bu işlemin ardından ağartıcı içeren deterjanı koyunuz ve bir süre beklettikten sonra yıkama koşullarına uygun olarak yıkayınız.

2-) Beyaz Sirke Kullanın

Beyaz sirke içeren ılık su içerisinde vişne lekeli eşyanızı bir süre bekletmeniz ardından yıkama koşullarına uygun bir şekilde elde ya da çamaşır makinesinde yıkamanız lekenin hızla çıkmasını sağlayacaktır.

Burada lekenin boyutuna göre birkaç damladan başlayarak bir çay bardağına kadar beyaz sirke kullanabilirsiniz. Lekenin etrafa yayılmaması için gereken önlemleri alınız.

Halı ve koltuk döşemelerinde oluşan durumlarda beyaz sirke ile hazırladığınız sulu karışım ile koltuk döşemeleri ve halıları silebilirsiniz.

NOT: Vişne lekesi kolaylıkla dağılabilen bir lekedir. Kuruması sonucunda hızla kalıcı bir hal alabilir. Kuruyan vişne lekesini çıkarma işlemleri esnasında leke etrafa daha fazla yayılabilir ve işimiz daha zor bir hal alabilir.

Tüm bu işlemleri önlemek amacıyla lekeli bölgeyi ayırmak, temasını diğer bölgeler ile ayırmak gerekmektedir. Aynı zamanda lekeyi çıkarma işlemi esnasında lekenin az yoğun olduğu bölgeden çok yoğun olduğu bölgeye doğru bir uygulama yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ