Küvet Nasıl Temizlenir?

Küvet Nasıl Temizlenir?

Küvetler ıslak ve oldukça nemli olduklarından küflerin oluşmasına oldukça müsait alanlardır. Banyo küvetinde oluşan küflerin bir an evvel temizlenmemesi halinde küfler hızlı bir şekilde artış gösterir ve küvet dışında banyonun başka alanlarında da meydana gelebilir. Her ne kadar çamaşır suyu ile sararmış(küflü) küveti temizlemek mümkün olsa da, bir çok kişi kimyasal ürünler yerine doğal yöntemlerle küvet temizliğini tercih etmektedir.

Çamaşır suyu gibi yoğun kimyasal içeren temizlik ürünlerinin dışında, hemen hemen her evde bulunan doğal malzemelerle birlikte küvet temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Küvet üstünde en az çamaşır suyu kadar etkili olan doğal pratik yöntemleri sizler için araştırdık.

Sararmış Küvet Nasıl Temizlenir?

1)Malzemelerinizi Hazır Edin

Doğal yöntemlerle küvet temizlemeye geçmeden önce tüm malzemelerinizi hazır edin. Sünger, eski/kullanılmayan diş fırçası, havlu ve sprey şişesi temizlik esnasında kullanılacak malzemeler. Beyaz sirke ve karbonat ise temizliğin ana malzemeleri.

2)Sirke İle Temizlemeye Başlayın

Önceden hazır ettiğiniz sprey şişesinin içerisini, sirke ile tamamen doldurun ve küvete sıkmaya başlayın. Kullanılan beyaz sirke, küf üzerinde yok edici ve çözücü bir etkiye sahiptir. Bir süre küvetteki sirkenin kurumasını bekleyin, kuruyan sirkenin üzerine son 1 kere daha sprey şişesinden sirke sıkın ve sünger yardımıyla silmeye başlayın. Küveti sünger ile iyice sürttükten sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz.

3)Karbonat İle Temizleyin

Sirke ile temizlenemeyen küflerin, kesin çözümü için karbonat uygulayabilirsiniz. 2. yöntemi uyguladıktan sonra hala küflü alanlar söz konusuysa bu bölgelere karbonat dökün. Ve diş fırçası yardımıyla karbonatlı alanı iyice ovalayın. Sirke ile kurtulamadığınız küfleri, karbonat ile tamamen yok etmeniz mümkündür.

Herhangi bir kimyasal temizlik ürünü kullanmadan doğal yöntemlerle sararan banyo küvetini temizleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ