Kuyruk Sokumunda Kanama

Kuyruk Sokumunda Kanama

Kuyruk sokumunda kanama kişilerde sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Genellikle kişilerin çekinerek söyleyemediği bu durum daha ileri ki zamanlarda ciddi rahatsızlıklar meydana getirebilmektedir. Kuyruk sokumunda kanama denildiğinde ilk olarak aklımıza kıl dönmesi gelmektedir. Kuyruk sokumundaki kanama ;

  • Sivilce ve çıban kaynaklı
  • Kıl dönmesinden kaynaklı
  • Ciddi bir enfeksiyon kaynaklı
  • Tahriş kaynaklı olabilmektedir.

Genellikle kuyruk sokumunda meydana gelen kanamaların en ciddi sebebini kıl dönmesi oluşturmaktadır. Kıl dönmesi tıp dilinde pilonidal sinüs olarak bilinmektedir. Pilonidal sinüs derinin iç kısmına doğru büyümüş olan kılların oluşturduğu bir kisttir. Kıl dönmesi ergenlik döneminde görülebileceği gibi yaşlılık döneminde de görülebilmektedir. Genellikle erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmektedir.

Kuyruk Sokumunda Ağrı ve Şişlik

Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik genellikle kıl dönmesiyle karakterize bir problemdir. Uzun zaman tedavi edilmeyen kıl dönmesi rahatsızlıklarında ağrı ve şişlik kaçınılmaz olur. Hatta kişi oturma ve kalkma eylemlerini yerine getiremez duruma gelmektedir.

Kuyruk sokumunda ağrı ve şişliğin bir diğer sebebi bu bölgede oluşmuş olan bir yara ya da enflamasyondan kaynaklı olabilir. Bu gibi durumlarda kişinin haricen antiseptik kullanması yaranın temiz ve kuru kalması önemlidir.

Kıl dönmesinden kaynaklı kuyruk sokumu rahatsızlıklarında acilen tedavi önemlidir. Tedavinin geciktiği durumlarda inflamasyon, ağrı artmaktadır. Kıl dönmesi tedavisinde ilk ve en etkili tedavi cerrahi müdahaledir.  Ameliyat ile kıllardan oluşmuş olan kitle ve etrafındaki  hasarlı doku temizlenir.

Bazı durumlarda ameliyat sonrasında kişide kıl dönmesi  tekrar edebilmektedir. Bu gibi durumlarda tekrar ameliyat gerekebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ