Lahana Kokusu Nasıl Giderilir?

Lahana Kokusu Nasıl Giderilir?

Soğuk kış aylarında yetişen sebzelerden biri de lahanadır. Üstelik lahana yemek çeşitliliği açısından da oldukça zengin olan sebzelerin başında gelir. Yöresine göre birçok çeşitlilik kazanan lahana için en çok bilinen yemekler ise lahana sarma ve kapuska yemekleridir. Besin değerleri açısından da oldukça zengin olan lahana aynı zamanda ülkemizde de çok fazla üretilir.

Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen oldukça lezzetli olan lahana pişme işlemi sırasında pek de hoş olmayan bir koku yayar. Lezzeti ve faydalarına karşın bu koku sayesinde lahana sevmeyen insanların sayısı da azımsanacak miktarda değildir. Ancak lahana ile yapılacak bir yemek yaparken alınabilecek birkaç önlem ile lahananın yayacağı kokuyu önlemek mümkündür. Bunun için ekmek, elma, tuz, süt ve defne yaprağı gerekmektedir.

Lahana Kokusu Nasıl Geçer?

1-)Ekmek

Ekmek yardımı ile lahana kokusunu gidermek oldukça etkili yöntemlerden biridir. Bunun yapılması gereken ise çok basit bir işlemdir. Ekmek ile lahana kokusunu gidermek için öncelikle bir miktar ekmeği küçük parçalar şeklinde doğrayın. Bu işlem için bayat ekmekler oldukça iyi malzemedir. Doğradığınız ekmekleri lahana pişireceğiniz tencerenin dibine koyun.

Daha sonra lahanaları tencereye alarak pişirmeye başlayın. Bu yöntemin püf noktası lahanaları ocağa koyacağınız ilk aşamada uygulamanızdır. Lahanaları haşlarken bile bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Yemek piştikten sonra ekmekleri kolay çıkarabilmek için uygun bir kap içinde tencereye yerleştirin.

2-)Elma

Lahana kokusunu önlemek için elma kabukları da oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için 1 tam elmanın tüm kabuklarını lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine atın. Elma kabukları ile birlikte pişen lahana koku yaymayacaktır. Bu sayede lahana yemeği pişirdiğinizde hiçbir şekilde lahana kokusu oluşmayacaktır. Ayrıca elma kabukları sayesinde lahananın hazmı da kolaylaşacaktır.

3-)Tuz

Tuz kullanarak da lahana kokusunu gidermek mümkündür. Bu yöntemi uygulamak için ise bol tuzlu bir su karışımı hazırlayın. Pişireceğiniz lahanaları bir gece öncesinden hazırladığınız tuzlu su karışımının içinde bekletin. Bu şekilde hem lahananın pişerken yaydığı kokuyu engellersiniz hem de lahananın kolay pişmesini sağlamış olursunuz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta tuzlu suda beklediği için yemeğin tuz oranıdır.

4-)Süt

Lahana haşlarken süt kullanmak lahana kokusunu gidermek için oldukça etkilidir. Bu yöntem için lahanaları haşlarken haşlama suyuna bir miktar süt eklemelisiniz. Bu sayede lahanalarınız koku yaymazken daha da beyaz olacaktır.

5-)Defne Yaprağı

Lahanayı haşlarken haşlama suyunun içine birkaç tane defne yaprağı atarak haşlayın. Defne yaprağının yapısal özellikleri lahananın kokusunu engelleyerek koku yayılımını engelleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ