Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana Nasıl Sarılır?

Lahana insan sağlığı için oldukça faydalı bir besindir. Sebze olarak mutfaklarda yer alan lahana, sağlık açısından her derde deva sayılabilecek oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Lahana tüm faydalarına rağmen lezzet açısından da oldukça lezzetli bir sebzedir. Ancak bazı yemekleri koku olarak pek fazla sevilmemekte bu nedenle de tercih edilmemektedir.

Lahana yemek çeşitliliği açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu geniş yelpaze arasında ise severek tüketilen ve en çok tercih edilen yemek, lahana sarmasıdır. Lahana sarması yemeğini yaparken yemeğin en can alıcı noktası hemen hemen herkes için lahanaların sarılma aşamasıdır. Biraz zorlu geçen lahana sarma sürecini kolaylaştırabilmek için ve lahanaların patlamadan ya da açılmadan pişebilmeleri için lahanaları sarma aşamasında dikkatli olmak gerekmektedir. Lahanaları sarma konusunda dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır.

Lahana Nasıl Sarılır?

1-)Lahana Seçimi

Lahana sarması yapmak için ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta ise lahana seçimidir. Lahanalar olgunluk sürelerine göre farklılık göstermektedir. Olgunluk aşamalarının farklılıklarına göre lahanaların lezzetleri, boyları gibi çeşitli konularda da farklılıklar gözlenmektedir. Bu nedenle lahana sarması yapmak için lahana seçimi oldukça önemlidir. Sarma yapmak için lahana seçecekseniz öncelikle lahananın ortasına tepeden hafifçe bastırın. Bu işlem sonucunda orta kısmının hafif yumuşak olduğu lahanaları sarma için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

2-)Yaprakların Açılması

Lahana sarma konsundaki en büyük soru işaretlerinden birisi belki de yaprakların açılması konusudur. Sarma işlemi yapılacağı için bu işlemin oldukça dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Uygun lahanayı seçtikten sonra kök kısmı yukarıya gelecek şekilde lahanayı masaya koyun. Daha sonra tepede kalmış olan uç kısmını yani kök kısmını biraz kesin. Böylece dış yüzeydeki yaprakları kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Bu dış yaprakları elinizle açın ve kök kısmında kalan diğer yaprakları da çıkarabilmek için bıçak yardımı ile kök kısmına bağlı kalan diğer yaprakları keserek açın. Ortada bulunan en küçük yaprakları bu şekilde çıkarmak mümkün olmayacağı için bu aşamaya kadar gelip tekrar bıçak yardımı ile orta kısmı çıkarın.

3-)Haşlanma

Hazırlamış olduğunuz yaprakların haşlanması da oldukça kolay bir adımdır. Bütün yapraklarınızı kaynar suyun içinde birkaç dakika beklettikten sonra birkaç dakika kadar da soğuk suya tutun.

4-)Sarma

Sarma işlemine başlamak için öncelikli olarak öncelikle haşlamış olduğunuz yaprakları üçgen şekilde keserek normal yaprak sarması yapar gibi sarabilirsiniz. Bir diğer sarma şekli ise uygun büyüklüklerde kesilmiş olan lahana yapraklarını üçgen şekilde sarmaktır. Bunun için nispeten düz formda kesilen yaprakları sağa ve sola doğru katlayarak sarabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ