Lahana Yaprakları Birbirinden Nasıl Ayrılır?

Lahana Yaprakları Birbirinden Nasıl Ayrılır?

Lahana yapraklarını ayırmak için en basit yöntemleri tercih edebilir ve bu şekilde hızlı bir biçimde yemeklerinizi yapabilirsiniz. Lahana farklı görünümü ve lezzetiyle dikkat çeken sebze türlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Pazar, market vb. alanlardan kolaylıkla satın alınabilen lahana kışın da yazın da yapabileceğiniz bir yemek türüdür. Lahana ile dolma yapmak en bilinen kullanım şekillerinden birisidir.

Lahananın beyaz ve kara olmak üzere iki farklı türü bulunmaktadır. Kara lahana ile yapılan dolma özellikle Karadeniz bölgesinde karşımıza çıkan bir yemek türüdür. Lahana birden fazla katmana sahip bir sebze türüdür ve lahana yapabilmek için tüm yapraklarını öncelikli olarak ayırmak gereklidir. Çoğu kişi için uzun süren bu işlemi pratik yöntemleri kullanarak kısa süre içinde yapabilirsiniz.

Lahana Yaprakları Nasıl Ayrılır?

  • Lahanaların bazıları çok yumuşak olduğu için açık ve soğuk bir alanda birkaç gün boyunca bekletmek gerekli etkiyi sağlayacaktır. Bu sayede lahananın yaprakları kendiliğinden hızlı bir biçimde ayrılacaktır.
  • Lahana yapraklarını kolay bir biçimde ayırmak için kullanılabilecek diğer yönteme göre geniş bir tencere içine belirli miktarda su koyun ve kaynatın. Daha sonrasında kaynatılan bu suyun içine lahanayı atın ve 15 saniye boyunca lahanayı çatal yardımı ile karıştırın. Bu sayede lahananın tüm yaprakları yumuşayacak ve birbirinden kolayca ayrılacaktır. Sonrasında lahana ile dilediğiniz yemeği yapmanız mümkündür.
  • Lahanaları kaynattıktan sonra soğuk su dolu bir kabın içine atarak erimesini önleyebilirsiniz. Bu işlemi lahananın en küçük katmanları ayrılıncaya kadar uygulamanız uygun bir yöntem olacaktır.

Lahana Haşlamadan Nasıl Sarılır?

Lahana dolması yapacaksanız en büyük sorunlardan ve zaman alan işlemlerden birisi lahananın yapraklarını tek tek haşlamaktır. Bu işlem oldukça uzun sürer ve zamanı olmayan bir kişi için oldukça zorlayıcıdır. Lahana yapraklarını haşlamadan sarmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle lahananın tamamını büyük bir poşetin içine ekleyin ve sonrasında poşetin ağzını kapatın.
  • Daha sonra lahanayı bu biçimde buzdolabının derin dondurucu kısmında 1 gün boyunca bekletin.
  • Sonrasında çözülmesi için dolabın alt kısmında bir süre boyunca bekletin. Bu şekilde lahana sağlıklı bir biçimde çözülecektir.
  • Çözülen lahanayı ağzı kapalı poşetin içinden çıkarın ve kesme tahtasının üzerine alın.
  • Lahananın sert olan yapraklarının bu işlemlerden sonra çok kolay bir biçimde ayrılabildiğini görebileceksiniz. Bu şekilde lahana yapraklarını uzun bir zaman boyunca tek tek haşlamak yerine daha kolay bir biçimde ayırabilir ve lahana dolması yapmak için sarabilirsiniz. Bu işlem zaman sorununu ortadan kaldıracaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ