Laminat Parke Nasıl Temizlenir?

Laminat Parke Nasıl Temizlenir?

Laminat parkeler görünüm açısından ve kolay temizlenir olmalarından dolayı son yıllarda evlerde ve iş yerlerinde sıkça tercih edilmektedir.

Laminat parkenin temizlenmesinde dikkat edilmesi gereken iki husus bulunmaktadır. İlki parke üzerinde bulunan lekelerin çıkarılması, ikincisi ise laminat parkelerin parlatılmasıdır. Bu iki husus içinde uygulanması gereken yöntemler aşağıda belirtilmektedir.

1-)Arap Sabunu Kullanın

Arap sabunu temizleyici ve parlatıcı özelliğinden dolayı ev hanımları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bir miktar arap sabununu vileda kovasına koyunuz ve köpürtünüz. Bu su ile laminat parkeleri siliniz.

Bu işlemin ardından laminat parkeleri duru su ile silmeyi kesinlikle unutmayınız. Aksi halde parkelerde kayma meydana gelebilir.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, laminat parkelerin parlamasını sağlayan bir maddedir. Evlerde kolay bir şekilde bulunuyor olmasından dolayı sirke sık sık kullanılmaktadır.

Burada uygulama yapacağınız kova içerisine birkaç damla sirke koymanız yeterli olacaktır. Bu su ile bütün parkeleri siliniz. Bu işlemden sonra eğer sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız, kokulu bir su ile bir kez daha laminat parkeleri silebilirsiniz.

3-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanı normal kimyasalların aksine laminat parkenin aşınmasına sebep olmaz. Kirlerin kolaylıkla çıkmasını sağlar aynı zamanda parkelerin parlamasına yardımcı olur.

Bulaşık deterjanı ile parkeler silindikten sonra duru su ile muhakkak ikinci kez parkeler silinmeli ardından parkelerin çürümemesi ve koku oluşmaması için kurulanmalıdır.

NOT: Laminat parkelerde temizleme yaparken parkelerin çizilmesinin önüne geçmek için uygulamaları mikro fiber bezler ile yapmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda parkelerin daha uzun ömürlü kullanımları için her uygulamadan sonra kuru bir bez ile parkeleri kurulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ