Lavabodan Gelen Kötü Koku Nasıl Önlenir?

Lavabodan Gelen Kötü Koku Nasıl Önlenir?

Temizlik ve ferahlık herkes için önemli noktalardan biridir. Gerek evlerde gerek ofislerde temizliğin ve ferahlığın en belirgin göstergesi ise kokudur. Ancak zaman zaman farklı sebeplerden dolayı lavabolardan ne kadar temiz de olsalar kötü kokular gelebiliyor.

Bu durum da oldukça can sıkıcı oluyor. Zamanla tüm lavabolarda koku oluşabilir ancak en kısa zamanda koku oluşan lavabolar mutfak lavabolarıdır. Çünkü en sık kullanılan ve yemek atıklarına maruz kalan lavabolarda, giderlerde besin çürümeleri oluşabilir ve bu durumda kötü kokuların oluşmasına neden olur. Bu kötü kokulardan kurtulmak için ise farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulamak kolay ve etkilidir. Bu yöntemleri uygulamak için kahve telvesi, limon suyu ve kabartma tozu gerekmektedir.

1-)U Şekli Yöntemi

Bu yöntem ile lavabolardan gelen kötü kokulardan kurtulmak en basit yöntemdir. Hiçbir malzemeye gerek kalmadan kurtulabileceğiniz bu yöntem için lavabo giderinizi kontrol etmelisiniz. Düz olarak duran lavabo boruları yer altından gelen kötü kokuların evlerin ya da ofislerin içine girmesine neden olur. Bu sebeple lavabo gider borunuz düz şekilde duruyor ise boruya U şeklini vermek bu kokulardan kurtulmanın yollarından biridir.

2-)Limon Suyu ve Kabartma Tozu Yöntemi

Gider borunuzu kontrol edip U şeklinde olmasına rağmen lavabodan gelen kötü kokuyu önleyememişseniz bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu yöntem için 1 bardağa 1 bardak oranında malzeme kullanmalısınız. Uygulamaya 1 bardak limon suyunu ısıtmakla başlayın. Isının limon suyunun içine 1 bardak kabartma tozunu ekleyin ve çözülmesini bekleyin.

Köpük köpük olmaya başladığında yavaş hareketler ile karıştırın. Kabartma tozu tamamen çözüldüğünde ocaktan alın. Hazırladığınız bu karışımı lavaboya dökün. Ardından 10 dakika kadar bekleyin. Yeterince bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Kokunun geçtiğini fark edeceksiniz.

3-)Kahve Telvesi Yöntemi

Bu yöntemi uygulamak için düzenli olarak bunu yapmak gerekiyor. Tek seferde kolay kolay sonuç veren bir yöntem değildir. Ancak düzenli yapıldığı takdirde oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için giderinden kötü koku gelen lavabonuza türk kahvesi içtikten sonra çok az miktarda fincanın içine su koyun. Az miktardaki bu su ile telveyi lavaboya boşaltın ve bir süre bu şekilde bekledikten sonra iyice durulayın. Telvenin kayganlaştırıcı özelliği de olduğu için yeni kokuların oluşmasına neden olacak etkenler için de bir çözüm bulmuş olacaksınız.

NOT: Tüm bu yöntemlere rağmen lavabodan gelen kötü kokular geçmemiş ise mutlaka bir tesisatçı çağırmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ