Limon Kabukları Nasıl Değerlendirilir?

Limon Kabukları Nasıl Değerlendirilir?

Limon; ekşi tadından dolayı birçok yemekte ve salatada sık sık kullanılmakta, evlerin olmazsa olmazı olarak buzdolaplarında yer almaktadır. Limonun suyu dışında kabuğundan da yararlanmak mümkündür. Peki limon kabukları nasıl değerlendirilir?

Limon kabukları içermiş olduğu uçucu yağlardan dolayı kendine has hoş bir kokuya sahiptir. Bu kokudan yararlanmak için limon kabuğunu çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz.

1-)Hamur İşlerinde Kullanın

Hamur işlerinde hoş aromasından dolayı limon kabuğu sık sık kullanılmaktadır. Özellikle kek ve pasta hamurlarının içlerine konulmaktadır.

Limon kabuğunu hamur işlerinde kullanmak için en dıştaki sarı kabuğunu rendeleyerek kullanın. Beyaz kısmını hamur işlerinde kullanmaktan kaçınınız.

2-)Yemeklerde Kullanın

Limon kabuğunu hoş koku ve tat vermesi için yemeklerin içlerine rendeleyebilirsiniz. Özellikle zeytinyağlı sarmada limon tadını ve kokusunu daha fazla alabilmek için pişirme esnasında limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.

3-)Sütlü Tatlılarda Kullanın

Sütlü tatlılarda portakal kabuğu rendesi ve limon rendesi hoş bir koku verdiği ve sütlü tatlıya ayrı bir hava kattığı için tercih edilmektedir.

Burada süte kaynama aşamasında limon rendesini ekleyiniz. Öncesinde eklemeniz durumunda limon acı bir lezzet oluşmasına sebep olabilir. Koyduğunuz limon rendesi miktarına çok dikkat ediniz, fazla limon kabuğu koymanız aşırı limon aromasından dolayı sütün kesilmesine sebep olabilir.

4-)Esans Elde Etmek İçin Kullanabilirsiniz

Limon kabuğu uçucu yağ asidi içermektedir. Bu yağ asitleri limon kabuğunu sıkınca ceplerden dışarı çıkar ve hoş limon kokusu etrafa yayılır.

Burada limon kabuğundan esans elde etmek için biriktirdiğiniz limon kabuklarını sıkabilirsiniz. Bu işlemde çok fazla kayıp olabilir. Bunun yerine basit bir distilasyon aleti mutfağınızda yapabilir ve esanstan yüksek verim elde edebilirsiniz.

NOT: Limon kabuklarını yanan mumun etrafına koyabilirsiniz. Mumun ısısı ile limon kabuğundan uçucu yağlar buharlaşır ve etrafa hoş limon kokusu yayılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ