Makarnanın Yapışmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Makarnanın Yapışmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Makarna karbonhidrat ağırlıklı bir besin olarak mutfaklarda yer almaktadır. Genel olarak öğrenci evlerinde sıklıkla tüketilmesine karşın tüm evlerde sevilerek tüketilen gıdalardan biridir. Yapımı oldukça kolay olduğu için özellikle yoğun dönemlerde pratik bir yemek olarak tüketilebilir.

Kolay yapımlı pratik bir yemek olmasına karşın makarna yaparken dikkat edilmesi gereken bazı notalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmemesi durumunda makarnalar istenildiği kıvamda olmayabilir.

En sık rastlanan durum ise makarnaların birbirine yapışması ve hamur olmasıdır. Bu durumu önlemek için yapılması gerekenler ise oldukça basittir. Makarna yaparken makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için malzeme olarak tereyağı, zeytinyağı ve sirke gerekmektedir. Bunun dışında dikkat edilmesi gereken birkaç uygulama biçimi bulunmaktadır. Gerekli malzemeler ile birlikte doğru yöntemlerin uygulanması durumunda tane tane makarnalar elde etmek oldukça kolaydır.

Makarnanın Yapışmaması için Ne Yapılmalı?

1-)Tereyağı ve Zeytinyağı Kullanımı

Makarnaların birbirine yapışmaması için tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanmak gerekir. Yağ kullanarak makarnaların yapışmasını önlemek için öncelikle makarna suyunu hazırlamanız gerekir. Yeterli miktarda suyu kaynattıktan sonra içine isteğe bağlı miktarda tuz ilave edin. Ardından tuzlu suyun içerisine küçük bir parça tereyağı atarak yağın erimesini bekleyin ve tereyağı eridikten sonra birkaç damla kadar da zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz haşlama suyunun içine makarnaları ekleyerek pişirin. Kullanmış olduğunuz yağlar sayesinde makarnaların birbirlerine yapışmalarını engellemiş olursunuz.

2-)Sirke Kullanımı

Sirke kullanarak makarnaların birbirlerine yapışmalarını engellemek mümkündür. Üstelik uygulaması da oldukça kolay bir yöntemdir. Bunun için makarnayı haşlamak için kaynatmış olduğunuz suyun içerisine tuzu ilave ettikten sonra birkaç damla da zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağını ekledikten sonra üzerine birkaç damla kadar da sirke ekleyin. Su tamamen kaynadıktan sonra makarnalarınızı rahatlıkla pişirebilirsiniz.

3-)Su Miktarı

Makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için önemli olan noktalardan bir tanesi de haşlama suyunun miktarıdır. Makarnalar genellikle makarnanın üzerini geçecek kadar su koyularak pişirilmektedir. Ancak bu miktar yeterli değildir. 100 gram makarna için 1 litre su kullanılması çok daha lezzetli ve daha diri makarnalar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle bu orana dikkat ederek ve haşlama suyuna gerekli yağ ilavelerini yaparak en ideal makarnayı elde etmiş olursunuz.

4-)Karıştırma İşlemi

Karıştırma işlemi de makarnaların birbirine yapışmasını engelleme konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun için belli aralıklarda makarnayı karıştırmak gerekir. İlk olarak uygun şekilde hazırlamış olduğunuz haşlama suyunun içerisine makarnaları ilave ettikten hemen sonra karıştırmanız gerekir. Bu adım makarnaların birbirlerine yapışmamaları için oldukça önemlidir. Daha sonra makarnalar pişerken birkaç kez daha karıştırmak makarnaların çok daha iyi pişerek tane tane olmalarına katkı sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ