Maket Bıçağının Ucu Nasıl Değiştirilir?

Maket Bıçağının Ucu Nasıl Değiştirilir?

Maket bıçağı jilet keskinliğinde ve tek tarafı keskin olan bir tür bıçaktır. Eskiden bıçağın detayı oyma işi için kullanılmaya çalışılmasıyla bulunmuştur. Bir diğer ismi falçatadır.

Maket bıçağını birçok alanda ince ucu sayesinde kolaylıkla kullanabiliyoruz. Çoğu evde ya da iş yerinde bulunur bunun nedeni hem fiyatının uygun olması hem de kağıt, köpük, mukavva gibi çoğu malzemeyi keserken işimizi görmesidir. Bir süre sonra aşınan ucunu değiştirmemiz ya da yeni bir maket bıçağı edinmemiz gerekmektedir. Maket bıçağı oldukça ince ve keskin olması nedeniyle oldukça tehlikelidir ve dikkatli kullanılması gerekmektedir.

Makasa göre daha ergonomik kullanıma sahip olduğu için aynı zamanda kesilmek istenilen detaylı yerleri bile kolaylıkla kesmemize yardımcı olduğu için makastan daha çok tercih edilmektedir. Maket bıçağını kolaylıkla kırtasiye ya da hırdavat ürünlerinin satıldığı yerlerden kolaylıkla temin edilebilmektedir.

Maket bıçağını 2 TL gibi bir fiyata bulabileceğimiz gibi 150 TL’ye kadar çıkan fiyatlara da bulabiliriz. Uygun fiyata alabilmemiz sayesinde her kesim insanın ulaşabileceği bir üründür. Özellikle mimarlık, endüstriyel tasarım öğrencileri için vazgeçilmez bir üründür.

Maket bıçağı kesinlikle emniyet kilidi kapalı bir şekilde taşınmalı ya da saklanmalıdır. Çocuklardan uzak tutulmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Maket Bıçağı Ucu Nereden Temin Edilir?

Maket bıçağının ucunu değiştirebilmek için ilk aldığımız maket bıçağının paketinde birkaç tane keskin uç bulunabilmektedir. Maket bıçağı ucunu kırtasiye ya da hırdavat malzemeleri satan bir yerden kolaylıkla temin edebiliriz. Fiyatı 2 TL – 5 TL arasında değişmektedir. Maket bıçağının ucunun kendi maket bıçağımızın enine uyup uymadığı kontrol edilmelidir. Maket bıçağının ucunu taşırken mutlaka kalın bir kağıtla sarmalısınız keskinliğinin zarar vermemesi için bu konu çok önemlidir.

Maket Bıçağının Ucu Nasıl Değiştirilir?

Maket bıçağının eskimiş ucu dikkatli bir şekilde çıkarılmalıdır. Çıkarma işlemini arkasında bulunan aparatı çıkararak yapabilirsiniz. Koruyucu bir eldiven kullanabilirsiniz. Kesinlikle ucunu kırmayı denemeyiniz. Eskimiş ucunu direkt çöpe atınız daha sonra herhangi bir işinize yaramayacaktır. Yeni bıçağınızı eski bıçağı çıkardığınız yere koyup itekleme aparatının olduğu yere getirin.

Arkasında bulunan aparatı tekrar yerine yerleştirerek kapatın. Daha sonra yeni bıçağı itin. Yeni bıçağı doğru taktığınıza emin olmak için sonuna kadar iterek kontrol edebilirsiniz. Bıçağı ters çevirerek maket bıçağının düşüp düşmediği kontrol edilmelidir. Doğru taktığımıza emin olduktan sonra bıçağınızı en alt kısma yetirdikten sonra emniyet kilidini kapatabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ