Mangal Temizliği Nasıl Yapılır?

Mangal Temizliği Nasıl Yapılır?

Türk toplumunda mangalın önemli bir yeri bulunmaktadır. Genellikle sıcak günlerde daha çok tercih edilen mangal aslında kış ayları dışında rahatlıkla yapılabilecek bir etkinliktir. Ancak kış aylarında hava şartlarının kötü olmasından ve hava sıcaklığının çok düşük olmasından dolayı mangal yakmak zor bir iş olduğu için tercih edilmemektedir. Yaz aylarında da havaların aşırı sıcak olmasından dolayı özellikle de mangal başında duracak olan kişi için mangal yapma fikri çok da hoş olmayabilir. Bu nedenle mangal için en ideal zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.

Her ne kadar mangal yakmak herkes için oldukça keyifli bir etkinlik olsa da bu keyifli anların arkasından gelen temizlik süreci de oldukça can sıkıcı bir süreçtir. Hiç kimse mangaldan sonra kalan bulaşıkları özellikle de o lezzetli yemeklerin piştiği mangalı temizlemek istemez. Oldukça zorlu bir iş olan mangal temizleme işini kolaylaştırmak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde keyifli bir mangalın arkasından gelen mangal temizleme işi de can sıkıcı bir iş olmaktan çıkmaktadır.

Mangal Nasıl Temizlenir?

1-)Limon ile Temizlemek

Limon, asitli yapıya sahip olan bir besindir. Bu nedenle de mangal temizleme konusunda oldukça etkili ve iyi sonuçlar vermektedir. Bunun için yapılması gereken işlem ise oldukça basit bir işlemdir. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası bulunmaktadır. Bu nokta tamamen işlemin uygulandığı zaman ile ilgilidir. Mangalınızı limon ile temizlemek için mangal ile işiniz bittikten sonra hemen hem mangalınızı hem ızgaranızı limon ile silmeniz gerekir.

Bunun için 1 limonu ortadan ikiye keserek tüm yüzeylere sürün. Limon asitli yapısı sayesinde yağların donmasına izin vermeden büyük ölçüde temizlik sağlayacaktır. Aynı zamanda kalan küçük yağ kalıntıları için de limon geç donmalarını sağlayacaktır.

2-)Kuru Soğan ile Temizlemek

Kuru soğan da limon gibi mangal alanında temizlik yapmaya başlamayı gerektirmektedir. Ancak bu yöntemler işinizi en çok kolaylaştıracak olan yöntemler olduğu için bu yöntemleri tercih etmek toplam temizlik sürenizi ciddi anlamda azaltacaktır. Kuru soğan ile mangal temizlemek için dikkat etmeniz gereken nokta mangalın soğumasına izin vermeden temizliğe başlamanız gerektiğidir. Henüz soğumamış olan mangalınızı bir kuru soğanı ortadan ikiye bölerek mangalınızın ve ızgaranızın yüzeylerini tüm soğan ölene kadar sürterek silin. Soğan iyi bir temizleyici olduğu için kaba kirleri büyük ölçüde alacaktır.

NOT: Bu yöntemlerin ardından gerekli görmeniz durumunda evde bulaşık deterjanı ile de yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ