Mangalda Sucuk Nasıl Yapılır?

Mangalda Sucuk Nasıl Yapılır?

Mangal tek başına Türk halkı için vazgeçilmez bir olaydır. Bunun yanı sıra aynı şekilde sucuğa da düşkün olan Türk halkı için mangalda sucuk vazgeçilmez bir lezzet olmanın yanı sıra aranan bir lezzet olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Ancak mangalda sucuk yapmak evde ocak üzerinde sucuk yapmak kadar kolay değildir. Mangalda sucuklar doğrudan ateş üzerinde olduğu için dikkatli olunması gerekir. Sucuğu mangalda pişirmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmesi durumunda ise oldukça lezzetli bir sucuk pişirmiş olursunuz.

Mangalda Sucuk Yapmanın Püf Noktaları

1-)Sucuk Seçimi

Sucuk seçimi her ne kadar başta mangalda sucuk yapmakla ilgili değil gibi gözükse de mangalda iyi bir sucuk yapabilmek için ilk dikkat etmeniz gereken nokta pişireceğiniz sucuğun cinsidir. Mangalda pişirmek üzere aldığınız sucuğun %100 dana eti olduğundan emin olmalısınız. Merdiven altı olarak adlandırılan sucuklar at ve eşek etlerinden yapılmaktadır. Bu etler insan sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle dana eti olması oldukça önemlidir. Fiyat olarak dana sucuk çok daha pahalıdır. Alacağınız sucuğun fiyatı da size bir ipucu olabilir.

2-)Sucuğun Hazırlanması

Özenle seçerek satın aldığınız sucuğunuzu mangalda pişirmek için hazırlamak gerekir. Öncelikli olarak sucuğun kabuklarını soyma işleminden başlamalısınız. Bu işlemi gerçekleştirirken zorlanıyorsanız eğer sucuğun kabuk kısmını su ile ıslatın. Daha sonra boydan boya tüm sucuğu bıçağın ucu ile çizin. Çizmiş olduğunuz bu çizgiden yine bıçağın uç kısmından yardım alarak zar kısmını kaldırın. Öncesinde bu zarı ıslatmış olduğunuz için kolayca soyulacaktır. Soyma işlemi tamamlandıktan sonra sucukları mangal için uygun şekilde kesmek gerekir.

Bunun için en ideal ÅŸekil iri jülyenler hazırlamak olacaktır. AÅŸağı yukarı 1 parmak boyunda olacak ÅŸekilde tüm sucukları kesin. Ardından her parçayı 4’e bölerek ne ince ne de kalın parçalar elde edin. Ä°steÄŸe baÄŸlı olarak 5 parçaya da ayırabilirsiniz. Bu noktada parçaların eÅŸit kalınlıklarda olması piÅŸmeleri açısından oldukça önemli bir noktadır.

3-)Ateşin ve Mangalın Hazırlanması

Sucuklar mangalda pişirileceği zaman ateşin kızgın köz halde olması gerekir. Bunun için harlı bir şekilde yanan ateşin harı geçip köz olmaya başladığı an en ideal ateş zamanıdır. Ancak bu ateş ayarı ile birlikte mangalda pişireceğiniz tüm besinlerin lezzetini en üst düzeyde tutmak için belli bir sıra ile pişirme işlemi yapmak gerekir. Lezzetin bozulmaması için yağsız besinlerden yağlı besinlere doğru pişirme işlemi uygulanmalıdır. Bu nedenle sucuk mangalda en son pişirilmesi gereken gıdadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ