Mango Nasıl Seçilir?

Mango Nasıl Seçilir?

Asya bölgesinde yetişen bir meyve türü olan mango meyvesinin nasıl seçileceğini öğrenerek lezzetli ve olgun bir mango seçebilirsiniz. Mango, tropikal iklim bölgelerinde yetişen bir meyve türü olarak ülkemizde de çok sevilerek tüketilmektedir.

Dış görünümü sarı renkte olan mango oldukça lezzetli bir meyve türüdür ve insan sağlığına çok faydalıdır. Sık sık tüketilmesi gereken bir meyve olan mango dünyanın birçok farklı bölgesinde yetişmektedir. Bu meyve türü daha çok Güneydoğu Asya, Güney Afrika gibi bölgelerde görülen bir meyve türüdür. Mangonun düzgün bir biçimde yetişebilmesi için yüksek oranda sıcaklığa ihtiyaç vardır. Mango, Hindistan ve Çin gibi bölgelerde de sıklıkla yetişen bir meyvedir. Mango çekirdekli bir meyve türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mango Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Mango meyvesi ülkemizde sevilen bir meyvedir. Mango satın almak için yerel manavları, büyük market zincirlerini ya da semt pazarlarını tercih edebilirsiniz. Mango satın alırken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. Bu püf noktaları arasında şu maddeler yer almaktadır:

  • Mangoyu en olgun halinde seçerek en tatlı ve lezzetli hali ile tüketebilirsiniz. Yenilmesi uygun, olgun mango yaklaşık olarak 10 cm boyuta sahiptir. Bu boyut üstünde ya da altında satılan mangoların çok fazla tercih edilmemesi gereklidir.
  • Mangonun en olgun halinde ağırlığı en fazla 300 gram olarak tartılmaktadır. 200 ile 300 gram arasındaki meyve türleri olgun meyve türü olarak tercih edilebilir.
  • Mangonun rengi sarı ile yeşil tonları arasında değişmektedir. Çok yeşil bir mango yeterince olgun olmadığı için tercih edilmemelidir. Güzel kokusuyla bilinen mangoyu satın alırken koklayabilir ve güzel kokulu bir mango tercihi yapabilirsiniz.
  • Çok aşırı yumuşak ya da aşırı sert bir mango tercihi yapılması da tavsiye edilmemektedir. Mangonun orta düzeyde bir yumuşaklığı olması iyi bir tercih sebebi olacaktır.

Mango Meyvesi Faydaları Nelerdir?

  • Mango meyvesi içeriğinde çok sayıda A,K,C,B2,B6 vitamini ve folik asit bulunur. Bu sayede mango tam bir enerji deposu olmaktadır.
  • Mango meyvesi tansiyon düşürmeye yarayan bir meyve çeşidi olarak bilinmektedir. Bunun için günde bir tane mango tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
  • Tropikal bir meyve olan mango, sindirim sistemi üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Hazımsızlık gibi mide sorunlarına karşı mango tüketmek etkili bir yöntem olacaktır.
  • Mango meyvesinin bilinen diğer bir faydası ise kansızlığı önlemesidir. Demir eksikliği olan kişilerin sık sık mango tüketmesi önerilmektedir.
  • Mangonun diğer faydası da kemikleri çok daha güçlü bir hale getirmesidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ