Mantarın Kararmaması İçin Ne Yapmalı?

Mantarın Kararmaması İçin Ne Yapmalı?

Çok tüketilen bir ürün olan mantar hassas bir sebzedir ve mantarın kararmaması için ne yapmalı öğrenerek mantarın kullanım şekline uygun bir biçimde saklanmasına dikkat edilmelidir. Mantar, eski dönemlerden beri zevkle tüketilen bir sebzedir. Mantar birçok farklı yemeğe konulabilen, pizzalarda küçük parçalar halinde karşımıza çıkan bir sebze olarak çok tüketilmektedir.

Günümüzde mantarlar yetiştiği yerlerden toplanmakta ve sonrasında da sofralarımıza getirilmektedir. Mantar satın almak isteyen kişiler için en uygun ortam pazarlar olacaktır. Çoğu sebze ve meyvenin en taze halleri pazarlarda satılmaktadır. Buradan kilo hesabı ile mantar alabilir ve yemeğini yapabilirsiniz. Pazar dışında mantar satın alabileceğiniz yerler marketlerdir. Buralarda mantarlar paket halinde uygun fiyatlara satılmaktadır.

Mantar Kararması Nasıl Önlenir?

 

Mantar çok sevilen bir sebze olsa da çok hassas olduğu da unutulmamalıdır. Mantar uzun süre saklandığı takdirde kararmaya ve renk değiştirmeye başlayacaktır. Kararmış bir mantarın tüketilmesi uygun değildir. Tadında da büyük değişimler olan mantarın kararmasını önleyerek kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Mantar kararmasını önlemek için şu işlemler yapılabilir:

  • Mantarın kararmasını önlemek isteyen kişilerin uygulayabileceği yöntemlerden birisi mantarın yıkanmaması olacaktır. Mantarın su kullanılarak yıkanması halinde daha çabuk biçimde kararabileceği unutulmamalıdır. Mantarı yıkarken su yerine kağıt bir havlu kullanımı yapmanız daha etkili bir yöntem olacaktır.
  • Mantarın kararmaması için yapılabilecek diğer bir işlem ise mantarın bir süre boyunca limonlu suyun içinde bekletmek olacaktır. Pişirirken mantar tenceresinin içine birkaç damla limon sıkmak da mantarın kararmasını önleyecek bir işlem olacaktır.
  • Mantarı kararmadan kullanabilmek için tavsiye edilen diğer öneri ise kullanılacak tava tercihi olacaktır. Mantarların alüminyum tavalarda asla pişirilmemesi gereklidir çünkü alüminyum tavalar mantarların kararmasına neden olmaktadır.

Mantar Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mantar pişirmesi oldukça kolay olan bir yemek türüdür. Mantar pişirirken dikkat edilecek unsurlar ile mantar yemeği yapmak çok daha kolay bir hale gelmektedir. Mantar pişirirken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Mantar pişirme sırasında ilk dikkat edilecek nokta mantarın yıkanması olacaktır. Su kullanımı mantarı karartacağı için kişilerin mantarı kağıt havlu ya da temiz bir peçete ile yıkaması daha iyi olacaktır.
  • Mantar pişirirken dikkat edilecek diğer nokta ise mantarın pişirileceği tavadır. Mantarın kararmasını istemeyen kişilerin mantarı alüminyum bir tava içinde pişirmemesi önerilmektedir.
  • Mantarın su bırakmasını önlemek için ise mantarlar suyun içinde bekletilmemeli ve soğuk su ile yıkanmamalıdır. Bez ile temizleme işlemi yapmak çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ