Mantı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mantı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mantı ülkemide çok sevilerek tüketilen yemekler arasında ilk sıralarda yer alan yemeklerden birisidir. Özellikle Kayseri ili mantısı ile meşhurdur ve içinde et türü olan kıyma bulunmasından dolayı da besin değeri açısından oldukça lezzetlidir. Ülkemizde en çok tüketilen mantı çeşidi kıymalı mantı olsa da aslında kıyma çeşitlilik anlamında oldukça zengin bir yemek türüdür. Vejeteryan olan insanlar içinde çeşitli mantılar bulunmaktadır.

Mantı yapımında kıyma kullanılabileceği gibi patlıcan, patates, kabak ya da peynir kullanılarak da mantı yapılabilmektedir. Kullanılacak olan iç malzemesine mantı içi hazırlamak farklı işlemler gerektirmektedir. Ancak saklama konusu tüm mantı çeşitleri için aynıdır. Mantı saklamak için ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara özen göstermek lezzetli bir mantı yemek için oldukça önemlidir. Aksi takdirde mantıların iyi pişmemesi ya da dağılması gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.

Mantı Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Unlama Aşaması

Derin dondurucuda mantı saklamak için dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli aşama unlama aşamasıdır. Bu aşamanın doğru ve iyi bir şekilde yapılması durumunda mantılar oldukça düzgün bir şekilde pişecektir. Bunun için öncelikle yapılan mantıların miktarına göre uygun büyüklükteki tepsinin ya da tepsilerin unlanması gerekir. Daha sonra hazırlanmış olan mantılar bu tepsilerin üzerine dizilir.

Bu noktada mantıların çok sıkıştırılmaması gerekir. Bunun için tepsilere alabildiği kadar mantı koymak yerine mantılar arasında belli mesafelerin kalması sağlanarak mantılar tepsilere yerleştirilmelidir. Tepsilere yerleştirilen mantıların üzerine de bir miktar un serpiştirilir ve daha sonra tepsiler küçük hareketler ile sallanarak tüm mantıların una bulanması sağlanır. Böylece mantıyı dondurucuda saklama işleminin ilk adımı tamamlanmış olur.

2-)İlk Dondurma Aşaması

Mantıların dondurucuda uzun süre rahatlıkla saklanabilmesi için en çok dikkat edilmesi gereken aşama ilk dondurma aşamasıdır. Biraz zaman isteyen bir süreç olmasına karşı lezzetli mantılar yemek için oldukça önemli bir aşamadır.

Bunun için yapılması gereken ise oldukça basittir. Bir önceki aşamada hazırlamış olduğunuz tepsileri kontrol ederek tepside bulunan tüm mantıların birbirlerine değmediğine ve her mantının una bulandığına emin olun. Daha sonra bu tepsileri dondurucuya düz bir şekilde yerleştirin. Bu noktada tepsinin düz olarak konması oldukça önemlidir. Böylece mantıların kayarak birbirlerine yapışmaması sağlanmış olacaktır.

Dondurucuya yerleştirilen tepsiler bir süre bu şekilde beklenir. Böylece mantıların biraz donması sağlanmış olur ve bu da mantıları dondurucuya kaldırdığınızda birbirlerine yapışmasını engellemek için oldukça önemlidir.

3-)Paketlenme Aşaması

Paketleme aşaması mantıların dondurucuda saklanması için uygulanması gereken son işlemdir. Bunun için ilk dondurma aşaması tamamlandıktan sonra mantılar porsiyonluk şekilde buzdolabı poşetlerine paylaştırılır ve poşetler havaları alınarak sıkıca bağlanır. Daha sonra da dondurucuya yerleştirilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ