Matlaşmış Mermer Nasıl Parlatılır?

Matlaşmış Mermer Nasıl Parlatılır?

Mermer, kireç taşının yeniden kristalleşmesiyle meydana gelmiş bileşimdir. Binlerce yıl öncesinden beri inşaat alanında kullanılmakta olan mermer zamanla ilk günkü parlaklığını kaybedebilen bir malzemedir. Ancak gerekli olan temizlik ve de bakım yapılırsa mermer parlak ve temiz görünecektir.

Eğer mermeri uzun süre temizlemez ve bakım yapmazsanız sabit ve zorlu lekelerle ve matlaşma sorunu ile karşılaşırsınız. Düzenli ve sık aralıklarla temizlediğiniz takdirde leke oluşumu gözlenmemesi ihtimali yüksektir ve bu sayede mermer yüzey bakımlı duracaktır. Ancak bu sürekli temizlik de mermeri aşındırma olasılığı taşıdığı için arada sırada mermer yüzeyi parlatmak için bazı işlemler yapmanız gerekebilir.

Mermer temizliği için, mermer aşınabilen bir malzeme olduğu için özellikle kireç çözücü gibi asitli temizlik ürünleri kullanımından kaçınmanız son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Normalde bazı yüzeylerde kullanımı sıkça duyulan sirke ve limon gibi asidik özellikli maddeler mermer yüzeyin aşınmasına sebep olacaktır. Bunlar yerine arap sabunu kullanabilirsiniz bu sayede mermer hem temiz hem de parlak olacaktır.

Gelelim artık parlaklığını yitirmiş olan mermer yüzeylerin cilalanıp parlatılmasına..

Mat Mermer Nasıl Parlatılır?

1-)Manuel Cilalama Makinesi Kullanabilirsiniz

Eğer mermer yüzeyleri parlatmak istiyorsanız kullanabileceğiniz ilk ve en etkili yol manuel cilalama makinesi olacaktır. Mermer yüzeyi pürüzsüz olduğu ölçüde parlak olacaktır. Bu makine de mermer yüzeyini zımparalayarak parlatma işlemini gerçekleştiren bir makinedir. İşlem esnasında çıkan tozun havaya dağılmasını engellemek için su kullanan makine çamur oluşumuna sebep olduğu için evlerinizde kullanmayı tercih etmeyebilirsiniz. Temizliği meşakkatli olabilir. Ancak bu işlem en garantili olan işlemdir denebilir.

2-)Likit Cila Uygulaması

Mermer yüzeyleri parlatmada kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de likit cila uygulaması yapmaktır. Bu yöntem ile yaşamakta olduğunuz alanlardaki mermerlerin parlatılmasında manuel cilalama makinesi ile karşılaşacağınız çamurlanma sorunu ile karşılaşmadan mermer parlatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu cilalar hazır halde bulabileceğiniz şekilde olup mermer yüzeye direkt olarak uygulama şeklinde kullanılır. Mermerin yüzeyine homojen şekilde sürme ya da püskürtme yolu ile uyguladığınız likit (sıvı) cilayı uygulamadan sonra temiz, boyasız ve kuru bir bez ile silerek temizleyin.

Eğer mermer çok mat ya da ham haldeyse cilayı emecektir. Bu nedenle birden fazla kez uygulama yapmanız gerekebileceğini belirtmeden geçmeyelim. İstediğiniz sonucu alana kadar cila uygulamasını yapın ve mermeri temizleyin. Mermer hedeflediğiniz parlaklığa ulaşabilir ama unutmayın ki bu cilalar mermer yüzeyin pürüzlerini gidermeye yaramaz. Yalnızca parlatma işlevi görür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ