Mayo Nasıl Temizlenir?

Mayo Nasıl Temizlenir?

Yaz denince akıllarda canlanan birkaç kelime güneş, kum ve deniz desek yeridir. Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte mayo, bikini, şort ve bu gibi denize girerken giyindiğimiz nesneler hayatımıza tekrardan dahil oluyorlar. Yaz dönemi boyunca oldukça sık giyecek olduğumuz bu nesnelerin kirlenmemesi işten bile değil. Mayoyu ele almak gerekirse, her yaş gurubuna hitap ettiği için bu nesneler içerisinde en çok kullanılan mayodur. Mayo bu kadar çok kullanıldığı için temizliği de bir o kadar önemlidir. Mayonun temizliği noktasında bazı güçlüklerle karşılaşsanız bile yararlanabileceğiniz bazı ufak yöntemlerle bu işlemi oldukça pratik ve kolay bir hale getirmiş olacaksınız.

1-)Sıvı Deterjan Kullanarak

Mayonuzu temizlerken sıvı deterjan kullanmanız mayonuzun üzerindeki lekeleri çıkarmanız konusunda işinizi oldukça kolaylaştıracak bir yöntemdir. İlk olarak mayonuzun üzerine bir miktar sıvı deterjan dökün ve lekeleri güzelce temizleyin. Daha sonra mümkünse tazyikli bir su yardımı ile mayonuzu durulayın. Durulama işleminin ardından gölge bir alanda kurumaya bırakın. Kuruttuktan sonra mayonuzu tıpkı ilk günkü gibi bulacaksınız.

2-)Karbonat Kullanarak

Mayonuzu temizlerken doğal bir yöntemden yararlanmak istiyorsanız, karbonat kullanarak temizleme yöntemi sizin için biçilmiş kaftandır. Mayonuzun üzerindeki lekeleri veya ter kokusunu çıkarma konusunda karbonat oldukça etkili bir maddedir. İlk olarak 1 su bardağı karbonatı bir kova veya leğen içine dökün. Daha sonra üzerine bir leğenin veya kovanın yarısını dolduruncaya kadar su ilave edin. Mayonuzu bu karbonatlı su ile yıkayın. Yıkama işleminin ardından mayonuzu ılık su ile durulayın. Son olarak mayonuzu gölge bir alanda kurulayın. Kurulama işleminin ardından mayonuzun temizliğinden memnun kalacaksınız.

3-)Su Yumuşatıcı Kullanarak

Mayonuzu temizlerken su yumuşatıcı kullanarak temizleme yöntemi, klorlu sudan etkilenen mayolar üzerinde daha etkili olan bir yöntemdir. Bu yöntemi uygularken, bir miktar su yumuşatıcı ve bir miktar soğuk su kullanacaksınız. İlk olarak bir çay bardağı su yumuşatıcısını bir kovanın veya leğenin içine dökün. Daha sonra üzerine leğenin veya kovanın yarısını dolduracak kadar soğuk su ilave edin.

Mayonuzu elde ettiğiniz karışımın içinde 15 dakika boyunca bekletin. Beklettikten sonra bir kez daha yukarıdaki yöntemlerden birinden faydalanarak yıkayın. Yıkama işleminden sonra son olarak bir kez daha soğuk su ile mayonuzu durulayın. Bu işlemin ardından mayonuzu gölge bir alanda kurumaya bırakın. Bu yöntemi uygulayarak mayonuzun yıpranmadan ve zarar görmeden lekelerinden ve kirlerinden kurtulmasını sağlamış olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ