Memede Reaktif Lenf Nodu

Memede Reaktif Lenf Nodu

Memede reaktif lenf nodu iyi ya da kötü bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Genellikle halk arasında yağ bezesi olarak adlandırılır. Yağ bezesinin memede yer alması kadınlarda akla meme kanserini getirmektedir. Memede reaktif lenf nodu malign ya da benign olabilir. Maling tümörler genellikle iyi huylu olarak adlandırılır. Çevre dokulara ve kan yoluyla diğer organlara yayılma ihtimali daha düşüktür. Benign tümör genellikle akut ilerler. Çevre dokulara ciddi zarar verir. Farklı dokularda metastas yapar. Benign tümörlerin erken teşhisi kişinin yaşamına devamı için çok önemlidir.

Memede doku büyümesinin (kanser) belirtilerinin dışında

  • Tuberkülozda
  • Bazı ciddi viral enfeksiyonlarda
  • Lösemili kişilerde
  • Kızamık, kızamıkçık gibi hastalıklarda

sıkça lenf nodu büyümesi görülmektedir. Bu reaktif lenf nodlarının zararsız birer yağ bezesi olduğundan emin olmak için doktorunuza başvurunuz.

Memede Reaktif Lenf Nodu Tedavisi

Lenf bezinin büyümesi tıpta lenfadenopati olarak adlandırılmaktadır. Lenf bezlerinin büyümesi iyi huylu ya da kötü huylu olabilmektedir. Genellikle iyi huylu olan lenf bezi büyümeleri enfeksiyon kaynaklı oluşabileceği gibi kanser kaynaklı da olabilmektedir. Lenf bezleri koltuk altı, kasık ve boyunda yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Bu bölgelerden rahatlıkla elle kontrol edilebilir.

Aşırı hassaslık, rahatsız eden ağrılar ve uzun süren şişlikler lenflerde ciddi bir rahatsızlığın olabileceğini göstermektedir. Özellikle koltuk altında meydana gelen lenf şişlikleri göğüse de yayılabilir. Göğüste meydana gelen reaktif lenf nodlarının 1.5-2 cm geçmesi ciddi bir hastalığın habercisi olabilir.

Lenf nodlarının nedeni için gerekli tetkikler yapıldıktan sonra eğer kısa süreli oluşmuş lenf nodları ise genellikle enfeksiyon kaynaklıdır. Gerekli antibiyotik kombinasyonlarıyla hızlı bir şekilde tedavi edilir.

Uzun süredir var olan lenf nodlarında acilen doktora başvurup mamografi çektirmek ve bu testin sonucuna göre acil bir tedavi yöntemi şeçmek gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ