Mercimek Köftesi Yumuşak Olursa Ne Yapılır?

Mercimek Köftesi Yumuşak Olursa Ne Yapılır?

Mercimek köftesi hemen hemen herkes tarafından oldukça çok sevilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Ancak mercimek köftesi her ne kadar yapımı oldukça kolay olan bir yiyecek olsa da kıvamını tutturmak zaman zaman zor olabilir. Mercimek köftesi yaparken kullanılan malzemelerin birbirlerine oranı oldukça önemlidir. Aksi takdirde mercimek köftesi kuru ya da yumuşak kalabilir. Her ne kadar özen göstererek hazırlamış olsanız da bazen kullanılan malzemelerin özellikle de mercimeğin cinsine bağlı olarak miktarlarda ufak değişiklikler yapmanız gerekebilir.

Her ne nedenden dolayı olursa olsun eğer hazırladığınız mercimek köfteniz yumuşak olduysa, bunu düzeltmeniz mümkündür. Özenle hazırladığınız mercimek köfteniz eğer yumuşak olduysa, bunun en temel nedeni mercimeği haşlarken kullandığınız su miktarıdır. Haşlama sırasında mercimeğin fazla su ile haşlanıp bu durum fark edilmeden bulgur ile karıştırıldığında sonuçta yumuşak bir mercimek köftesi elde edilir. Bu nedenle yumuşak mercimek köftelerini olması gereken kıvama getirebilmek için uygulanabilecek iki farklı yöntem bulunmaktadır.

Mercimek Köftesi Yumuşak Olduğunda Ne Yapılır?

1-)Haşlama Sırasında Fark Edilirse

Mercimek köftesi yapmak üzere haşladığınız mercimeklerin suyunun fazla olduğunu fark ederseniz eğer en uygun müdahaleyi uygulama şansınız olur. Haşlama işlemi sırasında önemli olan suyun fazla olmaması olduğu için suyu azar azar eklemek ideal ölçüyü yakalayana kadar en iyi yöntemdir. Sonradan ilave edeceğiniz sıcak su mercimek köftesi için her hangi bir sorun oluşturmaz ancak fazla su biraz daha uğraştırıcı olacaktır.

Mercimekleriniz yeterince haşlandığında suyunun fazla olduğunu fark ederseniz hiç beklemeden hemen fazla suyunu dökün. Bu işlemi tencerenin kapağını çok hafif aralayıp tencereyi çevirerek uygulayabileceğiniz gibi bir kaşık yardımı ile de suyu alabilirsiniz. Ancak suyun fazla olduğunu fark ettiğinizde mercimekleriniz gereğinden fazla haşlanmış durumda ise su miktarını olması gerekenden daha az olmasına dikkat ederek suyunu süzdürün. Böylece mercimeklerin emmiş olduğu su ile bulgurların şişmesini sağlayabilirsiniz ve sonuçta kıvam açısından ideal bir mercimek köftesi elde edebilirsiniz.

2-)Hazırladıktan Sonra Fark Edilirse

Mercimek köftesinin harcını hazırladıktan sonra köftelerin yumuşak olduğunu fark etmişseniz bu durumda yapılabilecek tek şey biraz daha bulgur ilave etmektir. Bulgur bol miktarda su çeken bir besin olduğu için çok az miktarda su ile ıslatıp bir miktar yumuşamasını sağladığınız bulguru harcın içine atarak iyice karıştırın. Böylece tam olarak şişmemiş olan bulgurlar mercimek köftesindeki fazla suyu emerek şişecek ve mercimek köftesi harcının ideal kıvamda olmasına neden olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ