Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

İnsan sağlığı için meyveler oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için meyve tüketimine dikkat etmek gerekir. Ancak her meyvede kabaca vitamin ve minerallerden oluşan besin değerleri farklı oranlarda bulunmaktadır. Bu nedenle belli başlı meyveler yerine çeşitlendirerek birçok farklı türdeki meyveyi tüketmek gerekir.

Meyve soyma işlemi ise toplumumuzda genellikle üşenilen ve zor gelen bir iştir. Bu nedenle sıkma işlemi uygulanarak meyvelerin suyu çıkarılabilmektedir. Tüketim açısından kolaylık sağlayan meyve sıkma işlemi aynı zamanda oldukça da kolay bi işlemdir. Meyve sıkma işlemi lif oranı yüksek olan meyvelerde besin değerlerinin azalmasına neden olacağı için bu tarz meyvelerin soyularak yenilmesi vücut açısından çok daha sağlıklıdır. Çünkü sıkma işlemi ile birlikte bu lifler posa olarak süzgeçte kalır ve tüketilmemiş olur.

Stresli geçen günlük hayatlarda taze sıkılmış bir meyve suyu oldukça sevilse de daha sonrasında meyve sıkacağının temizlenme konusu birçok kişi için caydırıcı bir neden olmaktadır. Ancak meyve sıkacağı temizlemek aslında oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için dikkat etmeniz gereken noktalar ve bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde meyve sıkacağı temizlemek oldukça kolay bir iş olacaktır.

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Temizlenir?

1-)Hızlı Müdahale

Meyve sıkacağı temizleme konusundaki en önemli nokta hızlı müdahale etmektir. Meyve suyunuzu sıktıktan hemen sonra kullandığınız meyve sıkacağını kurumasına izin vermeden hızlıca sudan geçirin.

Bu işlemi akan suyun altında uygulamanız gerekir. Bir eliniz meyve sıkacağını tutarken diğer elinizle de dairesel hareketler ile meyve sıkacağınızın tüm yüzeylerini ovalayın. Böylece meyvenin suyu ve posaları kurumadan meyve sıkacağınızı temizlemiş olursunuz. Art arda birkaç kullanım için bu şekilde temizlemek yeterli olacaktır. Ancak uzun süre boyunca kullanmayacaksanız, bu işlemi uyguladıktan sonra bulaşık deterjanı ile yıkayarak kaldırmanız gerekir.

2-)Elde Yıkama

Meyve sıkacakları birçok markada bulunan oldukça çeşitliliği olan bir üründür. Farklı markalarda farklı modellerde bulunmasından dolayı her meyve sıkacağını makineye atarak kolaylıkla yıkamak mümkün olmayabiliyor.

Bir diğer taraftan makineye atılabilir bir meyve sıkacağına sahipseniz bile bulaşık makinesinde çok yer kapladığı için elde yıkamayı tercih edebilirsiniz. Meyve sıkacaklarını elde yıkamak oldukça kolay bir işlemdir. Ama bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikli olarak bu yöntemi meyve suyunuzu sıktıktan sonra ne kadar kısa süre içerisinde uygularsanız temizleme işlemi de o kadar kolay olmaktadır.

Çünkü kuruyan lekeleri çıkarmak daha çok uğraş ve zaman isteyecektir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle meyve sıkacağınızdaki kaba kirleri durulayarak temizleyin. Eğer lekeler kurumuş ise sıcak suyun içide yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra bir tel ya da fırça yardımı ile kaba kirlerini temizleyin. Bu işlemin ardından bulaşık bezinize bulaşık deterjanı dökerek meyve sıkacağınızın tüm yüzeylerini dikkatle ovalayarak yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ