Meze Nasıl Süslenir?

Meze Nasıl Süslenir?

Sofralarımıza ve damaklarımıza  renk ve lezzet  katan mezeler artık masalarımızın vazgeçilmezlerindendir. Mezeler diğer yemeklerden farklı olarak küçük tabaklarla sunulur. Meze bu anlamda paylaşmak anlamına gelir. Sofranıza koyacağınız ve güzel süslenmiş bir kaç meze tabağı sofranızı daha da iştah açıcı hale getirecektir. Meze süslemede başarılı olmak için dikkat edilebilecek birkaç püf nokta vardır.

Meze Tabakları Nasıl Süslenir?

1-)Yoğurtlu Mezeler

Yoğurtlu mezeler açık renkte olduğu için farklı renkteki malzemelerle süsleme yapabiliriz. Turuncu ve yeşil renkler kullanarak yemek sunumu daha keyifli hale getirilebilir. Örneğin yoğurtlu bir mezenin üstüne dik yerleştireceğiniz bir tutam maydanoz veya etrafına sıralayabileceğiniz kısa havuç dilimleri mezenizi dikkat çekici kılacaktır.

Eğer yoğurtlu mezenizin kıvamı yoğun ve katı ise üzerine taze nane veya taze fesleğen serpiştirmeniz hem mezenin lezzetini arttıracak hem de sunumunu güzelleştirecektir. Eğer yoğurtlu mezenizin içerisinde patlıcan, mantar veya kıyma var ise üzerine köy tereyağı ve pul biberli sosla sunum yaptığınız zaman hem göze hoş görünecek hem de lezzetine lezzet katacaksınız.

2-)Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezelerin üzerine bol limon veya sirke gezdirildiğinde mezenin kıvamı daha hoş olacaktır ve görselde çok şık duracaktır. Bu mezelerin üzerine domates dilimleri yerleştirmek, katık kıvamında olan bir peyniri rendelemek, dereotu veya taze maydanoz serpmek zeytinyağlı mezelerinize hoş bir görsel oluşturacaktır. Daha iddialı bir sunum için ise zeytinyağlı mezeleri küçük bir tabağa yerleştirip etrafına şeker oranı düşük meyvelerle çerçeve oluşturabilirsiniz.

Mesela bol zeytinyağlı, limonlu bir patlıcan salatasının etrafına kabukları soyulmamış, ince dilimlenmiş portakal dilimlerinden çerçeve oluşturabilirsiniz. Yeşil ağırlıklı zeytinyağlılarınızın etrafına ise yeşil elma dilimleri veya limon ile çerçeve oluşturmak zeytinyağlılarınızı oldukça çekici hale getirecektir.

3-)Karbonhidratlı Mezeler

Bulgur, pirinç veya şehriye içeren mezeler farklı sunumlara oldukça açık olduğu için süsleme alternatifleri çoktur. Örneğin dereotuyla hazırlanmış bir şehriye salatası derin bir meze tabağına yerleştirilir, daha sonra baharatlı bir cips kırılarak küçük parçacıklar haline getirilir. Mezenin üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpilir. Başka bir süsleme ise meze olarak hazırlanan minik bulgur topları için düşünülebilir. Bulgur köftelerinin üzerlerine çubuk kraker dikebilir veya zeytin yerleştirilebilir.

4-)Tabak Seçimi

Süslemelerinizi taçlandıran en önemli detay sunumdur. Mezelerin üç boyut içeren tabaklarda sunulması, birbirini tamamlayan renklerin bir arada kullanılması ve tabakların masaya simetrik yerleştirilmesi büyük önem taşır. Ayrıca tabaklar yerleştirilmeden önce, tabak kenarlarının kuru bir bez veya peçete ile silinerek taşmış olan kısımlarının alınması süslemenizi ön plana çıkartacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ