Mide Darbesi

Mide Darbesi

Mide darbesi kaza sonucu oluşabileceği gibi kavga sonucunda gelen bir darbe sonucunda da oluşabilmektedir. Mide darbesi sonucu abdominal bölgede travma oluşabilir.

Öncelikle abdominal bölgenin yapısının bilinmesi alınacak mide darbesi sonucu vücudumuzda hangi bölgenin zarar görebileceğini tespit edebilmemiz için gereklidir.

Abdominal bölgenin sağ tarafında; apandisit, karaciğer ve kalın bağırsak bulunmaktadır. Midemizin sol tarafında ise mide ve dalak bulunmaktadır.

Mideye alınan darbelerin sağ taraftan olması sonucu;

  • Apandisit patlayabilir. Bu durum tehlikelidir. Acilen müdahale edilmesi gerekir. Apandisit patlaması durumunda dayanılmaz derecede ağrı, ateş ve ileri safhada bilinç bulanıklığı görülmektedir.
  • Karaciğere gelen darbeler karaciğerde yaralanmalara sebep olabilir. Bazı ciddi durumlarda kişi iç kanama geçirebilir.

Mideye alınan darbelerin sol taraftan olması sonucu;

  • En başta mide de ciddi problemler oluşabilir. Darbenin şiddetine bağlı olarak midede kanama gerçekleşebilir.
  • Dalakta meydana gelen bir hasar ölümcül olabilir. Mideye alınan darbelerde dalağın zarar görüp görmediğinin tespit edilmesi eğer bir zarar var ise acilen tedavi edilmesi büyük önem taşır.

Abdominal bölge dışında da mideye darbe alınması sonucu zarar görebilecek organlar mevcuttur. Mideye alınan darbeler sırt bölgesinden alınmış ise ya da mideye alınan darbeye sırt bölgesine alınan bir darbe de eşlik ediyor ise böbreklerde hasar meydana gelmesi olası bir sorundur.

Mideye alınan darbenin hafif olması, herhangi bir iç organa zarar vermemesi durumunda çok çabuk geçen bir ağrı meydana gelmektedir. Ancak alınan darbeden sonra uzun süreli bir ağrı meydana geliyor ise ciddi bir problem olabilir. Muhakkak doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırınız.

Karına Alınan Darbe Bebeğe Zarar Verir mi?

Karın bölgesine alınan darbe hamileliğin zamanına göre değişik etkiler oluşturabilir. Darbenin bebeğe zarar verebilmesi için şiddeti ve darbenin alındığı bölge önem arz etmektedir.

Hamileliğin ilk aylarında karna alınan darbe şiddetli ise bebeğin düşmesine sebep olabilmektedir.

Hamileliğin son aylarına doğru karna alınan şiddetli darbeler plasentanın yırtılmasına sebep olabilmektedir. Bu tarz durumlarda acilen kişi ameliyata alınarak erken doğum gerçekleştirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ