Midem İyi Sindirim Yapmıyor

Midem İyi Sindirim Yapmıyor

Midem iyi sindirim yapmıyor, ne yersem sindiremiyorum ve şişkinlik yapıyor diyorsanız bir mide probleminiz olabilir bu durumda doktora gitmeniz faydalı olabilir.

Günümüzde hazır gıda sektörünün hızla gelişmesi ve hazır gıda tüketiminin yaygınlaşması mide hastalıklarının görülme sıklığını da arttırmaktadır. Midenin sindirimi başta olmak üzere yanması, ağrıması hatta kramp oluşumu gibi kişiyi ciddi olarak rahatsız edecek belirtiler gösterir.

Midenin iyi sindirmesini önleyecek mide hastalıkları;

  • Gastrit en sık rastlanılan mide hastalıklarından bir tanesidir. Bu hastalık genellikle mide asidinin mide epitel dokusunu tahriş etmesi sonucunda oluşur. Genellikle bu rahatsızlığı olan kişiler yemek yedikten kısa bir süre sonra şiddetli hazımsızlık çekmektedir. Midem iyi sindirmiyor cümlesini bu kişilerde çok sık duyarız.
  • Ülser midede helico bacter pylorinin sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığı olan kişilerin yediği yiyecekleri mümkün olduğunca dikkat etmesi gerekmektedir.
  • Reflü genellikle kişilerin yemek sonrasında bir türlü sindiremedim ve yediğim yemekler ağzıma geliyor cümlesini kurduran bir rahatsızlıktır.

Midenin iyi sindirememesi ya da hazımsızlık oluşumu sadece mideden kaynaklı bir durum değildir. Bazı bağırsak rahatsızlıklarında da özellikle ince bağırsakta meydana gelen rahatsızlıklarda kişinin sindirim problemi yaşaması çok normaldir.

Sindirim Bozukluğu Tedavisi

Sindirim sistemi bozukluğu kişilerin ciddi problemler yaşamasına sebep olur. Hatta bazı durumlarda kişiler günlük hayatta yaptıkları faaliyetleri yapamaz hale gelir.

Sindirim sitemi bozukluklarında;

  • Mide hastalıklarından kaynaklı sindirim bozukluklarında kişinin acil şekilde tedavi olması gerekmektedir. Genellikle hastalığın kaynağı çözümlendiğinde sindirim problemi ortadan kalkar.
  • Hazımsızlığı giderici, sindirime yardımcı bitki çayları tüketin. Bu çayların başında papatya çayını ve zencefil çayını muhakkak deneyiniz.
  • Sindirim sistemini etkileyen bir diğer durum strestir. Kişiler aşırı stresli olduklarında sindirim sistemi bundan etkilenir ve olumsuz durumlar oluşabilir. Bu sebeple stresten her daim uzak durmak gereklidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ