Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

Mikrodalga fırın son yıllarda hızlı bir şekilde yiyecekleri ısıtmasından dolayı öğrenci evlerinde ya da normal aile evlerinde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle dondurulmuş gıdaların fazla tüketilmeye başlanması mikrodalga fırınların popülerliğini arttırmaktadır.

Mikrodalganın bu kadar sık kullanılması çok çabuk kirlenmesine sebep olmaktadır. Mikrodalga fırının yağlanması ve kirlenmesi aslına bakılırsa çok çabuk temizlenebilir. Mikrodalga fırının temizlenmesi için uygulanacak püf noktalar aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Limon suyu kullanın

Mikrodalga fırınların temizlenmesinde en sık tercih edilen limondur. Bir adet limonu ortadan ikiye keserek sıkınız. Mikrodalga fırının kirlilik düzeyine ve aşırı yağlı olmasına göre kullanacağınız limon miktarını arttırabilirsiniz.

Sıktığınız limon suyunu derin bir kap içerisine koyun ve sıktığınız limonları da çöpe atmayın ve bunlardan da yararlanmak için kabın içerisine koyunuz.

2-) Mikrodalga fırını çalıştırın

İçerisine limon ve limon suyu ilave ettiğiniz kabın içerisine bir miktar da su ilave ediniz. İlave ettiğiniz su miktarı kabın yarısını geçmesin. Hazırlanan bu kabı mikrodalgaya koyarak 5 dakika boyunca mikrodalga fırını çalıştırın.

Mikrodalga fırının çalışması ile limon ve limon suyundan kaynaklı buhar oluşumu gerçekleşmektedir. Oluşan limon suyu buharı mikrodalga fırını içerisindeki yağların çözünmesini sağlamaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir püf nokta mikrodalga fırının kapağını beş dakika sonra hemen açmayınız yaklaşık 5-6 dakika bekleyiniz. Bu sayede limon suyundan meydana gelen buharın iyice yağları çözmesi sağlanır. Bu süre sonrasında kabağı açınız ve temiz bir bez ile hızlı bir şekilde mikrodalga fırınının içerisini temizleyiniz.

NOT: Mikrodalga fırınının içerisindeki yağı temizlerken kesinlikle çamaşır suyu, sirke ya da karbonat kullanmayınız. Bu durum yiyeceklerinizin kontamine olmasına sebep olabilir. Bu sebeple mikrodalga fırınını temizlerken hiçbir zararı olmayan limondan yararlanınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ