Mikrofiber Bez Nasıl Kullanılır?

Mikrofiber Bez Nasıl Kullanılır?

Mikrofiber bezler temizlik konusunda çığır açan bir icat olarak hayatlarımıza hızla girdi ve oldukça önemli bir yere sahip oldu. Miktofiber bezlerin bu kadar çok sevilmesinin ve sıklıkla kullanılmasının en büyük nedeni ise temizlik konusunda ciddi anlamda zamandan kazanç sağlanmasına neden olmasıdır.

Mikrofiber bezler saç telinden bile ince olan polyamid ya da polyester elyaftan üretilen ipliklerden elde edilmektedir. Bu nedenle de diğer temizlik bezlerine oranla çok daha iyi toz almaktadır. Bununla birlikte diğer temizlik bezlerine oranla da 8 ila 10 kata kadar daha fazla su emme özelliğine sahiptir. Özellikle ev temizliğinde sıklıkla kullanılan mikrofiber bezlerin kullanım şekline dikkat etmek gerekir.

Mikrofiber bezler doğru şekilde kullanılmadıklarında özelliklerinden tam olarak faydalanılamaz. Bu da etkilerinin azalmasına neden olarak daha farklı etkilerin de ortaya çıkmasını sağlar. Temizlik konusunda çığır açan mikrofiber bezlerin kullanımı etkili ve uzun süre kalıcak bir temizlik sağlamak için dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Mikrofiber Bez Nasıl Kullanılır?

1-)Katlanma Şekli

Mikrofiber bez kullanımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta bezin katlanma şeklidir. Mikrofiber bezler mutlaka 4’e katlanarak kare bir görünüm elde edilerek kullanılmalıdır. Bu katlanma şekli mikrofiber bezlerin özelliklerinin tam olarak kullanılabilmesi açısından oldukça önemlidir. Oldukça ince ipliklerden dokunarak üretilen bu bezler farklı kullanım şekilleri ile özelliklerini kaybetmektedir.

Diğer temizlik bezleri gibi buruşturularak kullanılması işlevini iyi bir şekilde yerine getirememesine neden olurken tek kat olarak kullanılması da özellikle hassas yüzeylerde toz almak için kullanıldığı zamanlarda yüzeyin çizilerek deforme olmasına neden olabilir. Bunun nedeni ise parmaklarınızla uyguladığınız basınç desteği ile toz zerrelerinin yüzeyi çizmesidir. Ancak katlanması durumunda parmaklarınızın altında kalın bir tabak oluşmasından dolayı bu etki ortadan kaybolmaktadır. Ayrıca 4 katlayarak kullanmak 8 farklı yüzey kullanmanıza da olanak sağlamaktadır.

2-)Kuru Kullanım

Kuru kullanım genellikle toz alma işlemi için kullanılan bir kullanım şeklidir. Mikrofiber bezler yüzey fark etmeksizin tüm yüzeylerde kullanılabilir bezlerdir. Bu nedenle gerek evde gerek ofiste gerek arabanızda toz almak için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. En etkili sonucu almak için ise mikrofiber bezleri ıslatmadan kuru olarak kullanmak gerekir.

3-)Islak Kullanım

Islak kullanım ise daha çok lekeli ya da kirli yüzeylerde kullanılmaktadır. Islatıldıktan sonra fazla suyu sıkılarak nemli hale getirilen mikrofiber bez uygun şekilde katlandıktan sonra lekeli ya da kirli bölge silinir. Mikrofiber bezler bu yüzeyleri kolaylıkla etkili bir şekilde temizlemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ