Mini Fırın Temizliği Nasıl Yapılır?

Mini Fırın Temizliği Nasıl Yapılır?

Mini fırınlar küçük yer kaplamaları ve kolay kullanımlarından dolayı evlerde sıkça tercih edilen mutfak eşyaları arasında yer almaktadır. Mini fırınların kullanım kolaylığı çok sık kullanılmasına sebep olmaktadır. Çok sık kullanılan mini fırınların sorunlarından biri çok fazla kirlenmeleridir.

Mini fırın temizliği çok uğraş verici değildir. Uygulanması gereken birkaç püf noktanın doğru yapılması durumunda kısa süre içerisinde mini fırının temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Mini fırın temizlerken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Yöntemleri uygularken hiçbir noktayı atlamadığınızdan emin olun.

1-)Yağ Çözücü Kullanın

Mini fırın temizliğinde en sıkıntı olan kısım mini fırının iç kısmının yağ sıçramalarından dolayı kirlenmesidir. Oluşan yağ lekeleri sık sık temizlenmezse çıkarılması çok zor bir hal alabilir. Bu sebeple sık sık yağ çözücü kimyasallar ile fırının içini siliniz.

2-)Sirke ile Temizleyin

Bir miktar suyun içerisine birkaç damla sirke ilave ediniz ve ardından bu karışım ile fırının iç kısmını siliniz. Ancak bu işlemin ardından temiz bir bez ile fırının içini birkaç kez daha silip, fırını havalandırın bu sayede fırının çalışması esnasında sirke ya da benzeri bir kokunun oluşmasını önlemiş olursunuz.

3-)Limon ve Sirke Kullanın

Bir limonu ortadan ikiye bölünüz ve yarım limonun üzerine bol miktarda karbonat dökünüz. Bu limon ile mini fırının iç kısmını, yağlı kısımlarını ovun. Bu işlemin ardından fırının içini ılık su ile silerek havalandırın. Bu işlem kimyasal bir madde içermediği için insan sağlığı açısından daha yararlıdır.

NOT: Mini fırınınızı hangi yöntem ile temizlemiş olursanız olun havalandırmayı unutmayın. Ayrıca havalandırma işleminden sonra fırınınızı çalıştırıp bir süre boş bir şekilde çalışmasını sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ