Misvak Nasıl Kullanılır?

Misvak Nasıl Kullanılır?

Eski çağlardan beri günümüzde halen kullanılan misvak, Orta Doğuda bulunan Arak ağacından elde edilmektedir. Ağaç, misvak ağacı veya diş fırçası şeklinde de ifade edilebilmektedir. Yüksek oranda mineral içeren ağacın dallarından ve köklerinden yapılır.

Misvak Nedir?

Doğal diş fırçası amacıyla kullanılan misvak, aşağıdan yukarı değil enlemesine uygulanır. Diş fırçalama esnasında tükürük ile etkileşime giren misvak, salgı üretir. Salgının içeriğindeki maddeler; diş etlerini, damak bölgesini ve dişleri temizleyici bir etkiye sahiptir. İlk kullanan kişilerde uyandırdığı tat ve koku bakımından, şikayete sebebiyet verebilmektedir. Ancak zaman içinde kullandıkça tat ve koku şikayeti ortadan kalkar.

Dişler Nasıl Misvaklanır?

Misvak kullanımı, diş fırçası kullanımından daha farklıdır. Diş fırçasında olduğu gibi yukarı aşağı değil de, enlemesine uygulanır. Sağa- sola doğru dişler misvaklanır.

Misvak Faydaları Nelerdir?

Diş fırçalama aracı olarak kullanılan misvak; diş, diş eti ve ağız sağlığı konusunda olumlu etkilere yol açar. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde, zihin ve göz sağlığına da iyi gelmektedir.

  • Diş etlerini korur: Misvak kullanımı sayesinde diş etleri korur ve güçlenir.
  • Diş sağlığını olumlu etkiler: Misvak kullanımı ile birlikte diş araları temizlenerek, diş minelerine zarar gelmeden dişlerde plak oluşumu büyük oranda engellenmiş olur. Aynı zamanda diş sarılığını da gidererek, dişlerin sağlıklı ve beyaz görünmesini sağlar.
  • Bakterileri öldürücü etkisi vardır: Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Ağız içerisindeki bakteri oluşumunu önleyicidir. Ağız sağlığı bakımından faydalıdır.
  • Ağız kokusunu giderir: Diş fırçalandıktan sonra bile kimi zaman ağızdaki kökü koku geçmeyebilir. Ancak bu durum misvak kullanımında aynı değildir. Misvaktaki aromalı tat, ağızda kökü kokuların giderilmesinde etkilidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ