Mobilya Çizikleri Nasıl Kapatılır?

Mobilya Çizikleri Nasıl Kapatılır?

Gerek salonda gerek mutfakta gerekse evin herhangi bir odasında bulunan küçücük bir mobilya bile çizilse hanımlar için sorun olur. Böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen çözüm aramaya başlarlar. Birçok yöntem olmasına rağmen her yöntem her mobilya için uygun olmayabilir. Ancak birçok mobilya için uygun olan yöntemlerde çok fazladır. Daha işlevsel olan bu yöntemleri kullanmak için gerekli olan malzemeler ise ceviz, kir ve yağdan arındıracak temizleyici, siyah çay ve kahve.

1-)Temizlik İşlemi

Çizikleri gidermek için kullanacağımız yöntemlerin hepsi için geçerli olan ilk adım temizlik işlemi. Çiziklerin kapanmasında en önemli rolü oynayan aşama da temizlik aşaması. Çünkü bu işlem iyi yapılmadığı takdirde çizik bölgeye uygulayacağımız tüm işlemler etkisini azaltacaktır. Mobilyanızın cinsine uygun yüzey temizleyicilerle üzerlerinde yazan kullanma talimatına uygun bir şekilde temizleyin. Bunun dışında 1 litre suya bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek bir pamuk veya mikrofiber bir bez yardımı ile çizik bölgeyi silebilirsiniz. Temizleyeceğiniz çizik alanın yüzey büyüklüğü ile doğru orantılı olarak miktarlarını değiştirebilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra kurumaya bırakın.

2-)Ceviz Yöntemi

Vücudumuz için birçok faydası olan ceviz mobilya çiziklerine de oldukça iyi gelir. Bunun nedeni ise cevizin cila özelliğine sahip olmasıdır. Bütün halde beyine benzeyen cevizi ortan ikiye bölerek kullanın. Yani yarım beyine benzer şekilde ki cevizi mobilyanızın çizik olan kısmına 15-20 defa sürtün. Çiziklerin dolduğunu göreceksiniz.

3-)Siyah Çay Yöntemi

Siyah poşet çayın üzerine 2-3 kaşık sıcak su koyun. Bu şekilde en az 2 dakika bekletin. Burada bekleme süresini etkileyen en önemli faktör mobilyanızın rengi. Açık renkli mobilyalarınız için 2 dakika yeterli olacakken daha koyu renkli mobilyalarınız için daha fazla beklemeniz gerekiyor. Poşet çay demlendikten sonra bir parça pamuk alın. Bu pamuğu demlenen çay ile nemlendirin ve çiziğin üzerine sürün. Çizikleriniz böylece yok olacak.

4-)Kahve Yöntemi

1 yemek kaşığı kahveyi ve bir miktar sıcak suyu bir su bardağına koyun. Ancak sulu bir karışım değil de krema kıvamında bir karışım elde etmelisin. Bu nedenle burada su miktarı çok önemli. Bu karışımı uygun kıvamda hazırladıktan sonra bir parça pamuğu bu karışım ile nemlendirin ve ardından çizik bölgeye sürün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ