Mobilyadan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyadan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum lekesi her kadının korkulu rüyalarından birisidir. Çok zor çıkan ve genellikle kalıcı iz bırakan mum lekelerini çıkarmak için çok dikkatli bir biçimde hareket edilmesi önemlidir. Bazen mum lekelerini çıkarırken kişinin çok sert davranması sonucunda mobilyalar kalıcı bir biçimde hasar görmektedir.

Mum özel yapısı nedeniyle döküldükten hemen sonrasında kalıcı olabilen bir yapıya sahiptir. Saniyeler içinde kuruma özelliği olan mum lekelerini temizleyebilmek için mum döküldüğü anda müdahale etmek en etkili yöntem olacaktır. Mum siz farketmeden döküldüyse ve üzerinden zaman geçtiyse bu durumda kişinin özel bazı yöntemleri tercih etmesi gerekecektir. Bu yöntemler ile mobilyalarınıza zarar vermeden temizlik yapabilirsiniz.

Mobilya Üzerindeki Mum Lekesini Temizleme Yöntemi

Mobilyalarınız üzerinde mum lekesi oluştuysa ve leke daha çok yeni ise hemen ıslak bir bez ile hafifçe sert ovalama yaparak mum lekesini yok edebilirsiniz. Eğer mumun damlama süresi biraz daha geçtiyse bu durumda lekeyi çıkarmak için önce lekenin olduğu bölgeye buz tutabilir sonrasında da hafifçe kazıma işlemine geçebilirsiniz. Kazıma sırasında hafif metal bir araç gereç kullanımı da yapabilirsiniz. Mumu temizlemek için kazıma işlemi yaparken çok sert hareket etmemeye özen göstermeniz gereklidir bu sayede mobilya üzerinde herhangi bir çizik meydana gelmeyecektir.

Mobilya üzerinde yer alan mum lekelerini kredi kartı vb. bir ürünle de kazıyabilir ve mobilyaya zarar verilmesini önleyebilirsiniz. Mum lekesi kalırsa bunun için hafif ıslak bez kullanımı yapmanız iyi bir etki sağlayacaktır. En sonunda mobilyayı cilalayarak lekelerin tamamen çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Halı Üzerindeki Mum Lekesini Temizleme Yöntemi

Halı üzerine damlayan mum lekelerini hızlı ve pratik bir biçimde temizleyebilirsiniz. Bunun için yine kredi kartı ve benzeri yumuşak maddeler ile halının lekeli kısmını kazıyabilir daha sonrasında da elektrik süpürgesi ile süpürerek lekenin tamamen halı üzerinden çıkmasını sağlayabilirsiniz. Halılarda görülen mum lekeleri bu şekilde halıya hiçbir zarar vermeden temizlenebilmektedir.

Giysi Üzerindeki Mum Lekesini Temizleme Yöntemi

Giysiler üzerinde de mum lekeleri oluşabilir. Bu lekeleri çıkarmak için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi olarak su ve karbonat karışımını kullanabilirsiniz. Bunun için su ve karbonatı bir kabın içine alıp macun haline gelene kadar karıştırın. Sonrasında bu karışımı mum lekesinin üzerine sürün ve iyice ovalama yapın. Bu sayede lekeler kısa süre içinde yok olacaktır.

Diğer yöntem olarak ise mum lekesinin olduğu bölgeye buz sürün ve katılaşınca lekenin olduğu bölgeyi ıslak bir bez ile iyice ovalayın. Bu şekilde lekeleri çıkartabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ