Mobilyadan Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyadan Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkar?

Günlük hayatta birçok alanda yapıştırıcı özelliği olan ürünler kullanmaya ihtiyaç duyarız. Ancak bu ürünleri kullanırken çeşitli kazaların olmaması için dikkatli olunması gerekir. Özellikle kuvvetli yapıdaki yapıştırıcıları kullanırken daha çok dikkat etmek gerekir.

Çünkü bu tarz yapıştırıcılar oldukça etkili ürünlerdir ve dökülmeleri durumunda çıkarmak, temizlemek için de uğraştırır. Evlerde genellikle kırılan eşyalar için kullanılan yapıştırıcı ürünlerin en geniş kullanım alanı da mobilyalardır. Mobilyalar için kullanılmayacak bile olsalar farklı kazalar sonucu ne kadar dikkat edilmiş olsa da mobilyalara yapıştırıcı dökülmesi en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Her yapıştırıcının yapısı farklı olduğu için farklı yöntemlerle çıkarmak gerekebilir. Ancak genel olarak yapıştırıcı lekelerini çıkarmak için belli başlı yöntemler bulunmaktadır.

1-)Buz ve Ütü Buharı

 

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle mobilyanıza dökülen yapıştırıcının fazlası havlu ya da plastik bir kart ile alın. Bu işlemi az olan kısımdan çok olan kısma doğru yapmanız lekenin dağılmaması ve daha kolay çıkarabilmeniz için oldukça önemlidir. Dikkatli bir şekilde plastik bir kart yardımı ile fazla yapıştırıcıyı aldıktan sonra yapıştırıcı lekesi olan kısma lekenin genişliği ile doğru orantılı miktarda buz parçaları koyun.

Bir süre buzun erimesini bekleyin ve bu arada ütüyü fişe takarak ısınmasını sağlayın. Buz parçası ya da parçaları iyice küçüldüğünde ütünün buhar özelliği ile mobilyanıza zarar vermeyecek şekilde dikkatlice lekenin üzerine doğru buhar uygulayın. Bu şekilde lekenin mobilya yüzeyinden ayrılmasını sağlamış olacaksınız. Yapıştırıcı lekesinin mobilya yüzeyinden ayrılmasını sağladıktan sonra bir bez yardımı ile iyice ovalayarak tüm izden tamamen kurtulabilirsiniz.

2-)Aseton

Aseton yapıştırıcı lekelerini çıkarmak için ideal bir üründür. Ancak mobilyaların yüzeylerine göre farklı tepkimeler verebilir. Bu nedenle bu yöntemi uygulamadan önce yapıştırıcı lekesi olan mobilyanızın görünmeyen bir kısmına aseton sürerek deneme yapın.

Eğer herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşmamışsanız mobilyanızın üzerine bir miktar aseton dökün. Aynı zamanda bir havluya ya da bez parçasına da aseton dökerek lekenin üzerini iyice ovalayarak silin. Bu şekilde yapıştırıcı lekesini gevşettikten sonra kesici olmayan bir nesne ile gevşeyen lekeyi mobilyanıza zarar vermeyecek şekilde dikkatlice kazıyın. Bu işlem için küt bir bıçak ya da herhangi bir bıçağın arka tarafını kullanabilirsiniz. Buna ek olarak plastik kartlar da oldukça etkili olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ