Mücver Buzlukta Saklanır mı?

Mücver Buzlukta Saklanır mı?

Mücver buzlukla saklanır mı, çoğu ev kadının merak ettiği konulardan birisidir. Günümüzde sevilen yiyecekler arasında yer alan ve pratik kullanımı ile çok tercih edilen bir yemek olan mücveri gerekli koşullar sağlandığı takdirde sağlıklı bir biçimde muhafaza etmek mümkündür. Genellikle kabaktam yapılan mücveri poşet ile buzdolabında bir süre saklamak mümkündür. Bunun için hava almayan bir poşetin tercih edilmesi iyi bir yöntem olacaktır.

Mücver hazırlaması çok pratik bir yemek olduğu için ev kadınları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Mücver özellikle aniden gelen misafirler için en hızlı tariflerden birisi olarak kullanılabilir. Farklı mücver tarifi kullanımları ile birlikte sizler de bu pratik yemek sofralarınızı donatabilirsiniz.

Mücver Kaç Gün Saklanır?

Sebzelerden yapılan mücver bir süre boyunca bozulmadan muhafaza edilebilecek bir üründür. Mücver çoğunlukla kabaktan yapıldığı için pişirmeden önce buzdolabında bekletmek kısa süre içinde sulanmasına neden olacaktır. Bu sorunun yaşanmaması için mücverin pişmeden saklanmaması, pişirildikten sonra hava almayan bir poşet ile birlikte muhafaza edilmesi gereklidir.

Ev kadınları kolaylık olması adına yaz ve bahar aylarında birçok ürünü özel vakumlu poşetler ile birlikte buzlukta muhafaza etmektedir. Kışın bulunması zor ve pahalı olan ürünlerin yaz aylarında fazla miktarda alınarak depolanması kışın ev kadınlarını yemek yapma derdinden büyük ölçüde kurtarmaktadır. Ev kadınlarının yazın aldığı ve saklayarak depoladığı yiyecekler arasında domates sosları, bezelyeler, yaprak sarmaları, patates, barbunya ve taze fasulye gibi ürünler yer almaktadır. Kuru fasulye vb. sebzeleri haşladıktan sonra vakumlu poşetler ile hava almadan saklamak kışın pratik bir yöntem olacaktır.

Mücverin pişmeden saklanması ise sulanma olacağı için önerilmemektedir. Pişirilen mücverlerin ise vakumlu poşet ile bir süre buzlukta saklanmasında bir sorun yoktur. Sonrasında pişirmek için bir süre oda sıcaklığında bekletmek ve mücveri tüketmek mümkündür.

Mücver Nasıl Yapılır?

Yemek sofralarının en vazgeçilmez ve pratik lezzetlerinden birisi olan mücver kısa süre içinde hazırlanabilen bir yiyecek türüdür. Mücver yapılışı aşağıda yer almaktadır.

Gerekli Malzemeler:

  • 4 kabak,
  • 3 tane yumurta,
  • 1 miktar kıyılmış Dere otu ve maydanoz,
  • Baharatlar,
  • 1 tane soğan,
  • Bir miktar beyaz peynir.

Yapılışı:

  • Öncelikle kabakları rendeleyin ve bir kaba alın.
  • İnce ince dilimlenen soğanları aynı kabın içine alın.
  • Sonrasında diğer tüm malzemeleri diğerlerinin içine katın.
  • Tüm malzemeleri kabın içinde iyice karıştırın.
  • Geniş bir miktar tavanın içine bir miktar sıvı yağ ekleyin ve sonrasında kepçe ile aldığınız karışımı tavaya dökün.
  •  İsteğe bağlı olarak istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ