Muşamba Nasıl Temizlenir?

Muşamba Nasıl Temizlenir?

Zemin döşemelerinde ya da küçük parçalar halinde çeşitli yerlerde kullanılan muşambalar oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra oldukça geniş olan renk skalası ile de kişilerin isteklerine hitap etmektedir. Kullanım alanının genişliği ile doğru orantılı olarak da kirlenme oranı oldukça fazla olan muşambaların temizliği de sık yapılmaktadır.

Muşamba temizliğinde bilinmeden yapılan pek çok hata yüzünden muşambalar temizlenmekten daha çok zarar görmektedir. Zarar gören muşambaların ise kullanım süreleri kısalmaktadır.

Muşamba Nasıl Temizlenir?

Muşambalarınızı temizlerken mümkün olduğunca deterjan kullanımından kaçınmalısınız. Çünkü deterjanlar içeriğindeki kimyasallardan dolayı muşambaya zarar vererek sertleşmesine yol açmakta ve buna bağlı olarak da bölgesel olarak muşambalarda çatlamalara sebep olmaktadır.

1-)Sabunlu Su ile Temizleme

Muşamba yüzeyleri temizlerken sabunlu su hazırlayıp silmek oldukça ekonomik ve doğru bir yöntemdir. Muşambalarınızı sabunlu su ile yıkadıktan sonra temiz su ile durulamak muşamba temizliğiniz için yeterli olacaktır.

Muşamba yüzeylerinizi temizleme süresi sizin tercihinize kalmış olmakla beraber günlük silmenin yanında haftada bir defa yün yapılı bir bez ile ovalayarak silmek muşambalarınızın parlamasını sağlayacaktır.

2-)Sirke ve Süt Karışımı ile Temizleme

Yünlü bez ile temizlik uygulaması yapacak olduğunuz muşamba temizliğine sadece su ile silmek muşamba ömrünü kısaltacağından dolayı doğru bir yöntem olarak görülmemektedir. Bu yüzden sirke ve süt kullanılarak hazırlanan bir karışımı kullanmak oldukça ideal olacaktır. Hazırlanan karışım ile muşamba yüzey yünlü bir bez ile ovularak silindiğinde hem daha temiz hem de daha parlak bir zemin elde edilecektir.

Yer kaplamalarında kullanılan muşambalarda ise oluşabilecek olan ayak izlerini gidermek için de sirke ya da tiner kullanmak oldukça idealdir. Bir miktar sirke ya da tiner döktükten sonra yünlü bir bez ile muşamba yüzeyi silerek temiz bir görünüm elde edebilirsiniz.

3-)Muşamba Cilası ile Temizleme

Hem muşamba temizliğinde kullanılabilen, hem de muşamba ömrünün ve kalitesinin uzamasına yardımcı olacak olan madde ise muşamba cilasıdır. Muşamba cilası kullanarak sildiğiniz muşambalar daha temiz ve parlak bir görüntüye kavuşmakla beraber, daha uzun süre kullanılabilmektedir. Fakat muşamba cilası kullanılan yüzeylerin kayganlık seviyesinin de artacağı unutulmamalıdır. Kayganlığı artan muşambalar ev içi kazaların artmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle muşamba cilası ile yapılan temizlik sonrasında ev ahalisi uyarılmalıdır.

Mutfak ya da yemek odalarında kullanılan muşambalarınıza salça gibi inatçı lekeler bulaştıysa da bu lekelerden kurtulmak için bir miktar asetondan yardım alabilirsiniz. Yünlü bir beze dökecek olduğunuz bir miktar aseton ile lekeli yüzeyi ovalayarak silmek sizi lekelerden kurtaracaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ