Mutfak Bezleri Nasıl Temizlenir?

Mutfak Bezleri Nasıl Temizlenir?

Mutfak temizliğinde sıkça kullanılan yardımcılardan bir tanesi mutfak bezleridir. Genellikle sarı bez olarak bile tabir edilir. Mutfak bezleri mutfak tezgahını, ocağı, mutfak dolaplarını, vb. yerleri silmek amacıyla mutfaklarda sıkça kullanılan bezlerdir. Kullanım alanlarının çok fazla olmasından dolayı sıkça kirlenmektedir.

Mutfak evlerde steril koşulların en fazla olması gereken yerlerden bir tanesidir. Bu sebeple mutfakta kullanılan bezlerin düzenli aralıklar ile temizlenmesi ve düzenli aralıklar ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Mutfak bezlerinin temizlenmesi için aşağıdaki alternatif yolları kullanabilirsiniz. Etkili ve steril bir temizleme için aşağıdaki alternatif yolları dikkatli okuyarak uygulayınız.

1-)Ağartıcı Kullanın

Piyasada ağartıcı olarak en etkili madde çamaşır suyudur. Mutfak bezlerini çamaşır suyu ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. Direkt çamaşır suyu ile temas etmesini istemiyorsanız, sıcak su içerisine birkaç damla çamaşır suyu dökünüz ve bu su içerisinde mutfak bezlerini en az bir saat bekletiniz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, evlerde çamaşır suyuna alternatif olarak kullanabileceğiniz güçlü etkili doğal bir dezenfektandır. Derin bir kap içerisinde bir çay bardağı sirke koyunuz ve üzerine sıcak su ekleyin. Bu karışımın içerisine dezenfekte etmek istediğiniz mutfak bezlerini koyunuz ve bir süre bekleyiniz.

Bu işlem sonrasında mutfak bezleriniz sirke kokabilir. Bu kokudan kurtulmak için bol su ile yıkayabilirsiniz.

3-)Doğal Sabun Kullanın

Doğal sabunlar ile temizlemek üstte anlatılan iki yöntem kadar etkili değildir. Ancak mutfak bezleri üzerinde oluşan lekelerin ve kirlerin çıkarılması için sıkça kullanılabilmektedir.

Mutfak bezlerini direkt olarak doğal sabunlar ile köpürterek yıkayabilirsiniz. Bu işlemin yerine doğal sabun konulmuş sıcak suyun içerisinde bir süre bekletip ardından yıkayabilirsiniz. Her iki işlemde de mutfak bezlerini kirlilikten arındırmış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ