Mutfak Robotu Nasıl Temizlenir?

Mutfak Robotu Nasıl Temizlenir?

Mutfak robotu son yıllarda pratik olması ve mutfaktaki birçok iş yükünü azaltmasından dolayı ev hanımları tarafından sık sık kullanılmaktadır. Mutfak robotları sayesinde uzun zaman alacak doğrama, rendeleme, öğütme işlemlerini saniyeler içerisinde yapabilirsiniz.

Mutfak robotunu uzun ömürlü kullanabilmek mutfak robotunun düzgün bir şekilde temizlenmesine bağlıdır. Peki mutfak robotu nasıl temizlenir?

Mutfak robotunu temizlerken birkaç püf noktaya dikkat etmelisiniz. Bu sayede mutfak robotunuzu daha hızlı bir şekilde temizleyebilirsiniz. İşte adım adım mutfak robotlarının nasıl temizlenmesi gerektiği aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Soğumasını Bekleyin

Mutfak robotlarını işiniz bittikten hemen sonra temizlemeyin. Öncelikli olarak aletin soğumasını bekleyin. Aletin 5-10 dakika beklemesi yeterli olacaktır. Aksi halde motoru sıcakken temizlemeye çalışırsanız mutfak robotunun kısa süre içerisinde bozulmasına sebep olursunuz.

Ayrıca mutfak robotunu temizlemeye başlamadan önce mutlaka cihazın fişini prizden çıkarınız. Aksi takdirde temizleme işlemi esnasında elektrik çarpabilir.

2-)Parçaları Ayırın

Mutfak robotu birbiri içerisine geçen birden fazla parçadan meydana gelmektedir. Bu parçaları dikkatli bir şekilde birbirinden ayırın. Bu işlemi yaparken kesici kısımlarının size zarar vermemesi için çok dikkatli olun.

Mutfak robotunun çıkarılabilir bütün parçalarını çıkardıktan sonra parçaları elinizde rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Aynı zamanda bu parçaları bulaşık makinesi içerisine koyarak da yıkayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

3-)Parçaların Kuruduğundan Emin Olun

Parçalar yıkandıktan sonra süzülmesi için mutlaka beklenilmelidir. Islak halde kesinlikle yerlerine takılmamalıdır. Kuruduğundan emin olunduktan sonra mutfak robotu parçaları yerlerine takılmalı ve kaldırılmalıdır.

Kesici kısımlarını yıkadıktan hemen sonra kurulamak gerekmektedir. Aksi halde su ile teması ne kadar uzun sürer ise kesici kısımların paslanma ihtimali de o derece artmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ