Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir?

Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir?

Mutfak tezgahı mutfakta en çok kullanılan ve en sık kirlenen yerlerdir. Mutfak tezgahının temizliği çok önemlidir. Özellikle bu bölgenin hijyenik olması insan sağlığını çok yakından etkilemektedir.

Mutfak tezgahının temizlenmesinde dikkat edilmesi gereken ilk kural mutfak tezgahının yapıldığı maddedir. Mutfak tezgahlarının yapıldığı maddesine bağlı olarak kullanılan kimyasal maddeler değişmektedir.

1-)Mermer Tezgahlar

Mermer tezgahlar yıllardan beri evlerde mutfak tezgahı olarak kullanılmaktadır. Mermer tezgahların temizlenmesi aslında çok kolaydır. Dikkat edilmesi gereken mermer tezgahın parlatılmasıdır.

  • Mermer tezgahı doğal sabunlar ve deterjanlar ile güzelce yıkayınız.
  • Ardından mermerde matlık bırakmaması için sabun kalıntılarını ılık su kullanarak uzaklaştırın.
  • Bu işlemden sonra tezgahtaki fazla suyu muhakkak kuru bir bez yardımı ile alınız.
  • Mermerin parlatılması için piyasada birçok parlatıcı kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasallardan herhangi birini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

2-)Granit Tezgahlar

Granit tezgahlar son yıllarda hoş ve modern görüntülerinden dolayı mermer tezgahların yerini hızlı bir şekilde almıştır. Granit tezgahlar kullanım olarak da rahat ve temizleme açısından pratik yapılıdırlar.

  • Granit bir tezgahı temizlemek için öncelikli olarak yapmanız gereken bulaşık süngerini ıslatmak ve deterjan ile köpürtmek. Bu sünger ile granit tezgahın her yerini siliniz. Bu işlemden sonra tezgahı durulamayı ve ardından kurutmayı unutmayınız.
  • Granit tezgahlar dökülen lekeleri hızlıca emer ve leke daha kalıcı bir hal alır. Bunun önüne geçmek için dökülen bir şeyi hızlıca silmeyi unutmayınız.
  • En az iki haftada bir amonyaklı su ile granit tezgahı silmeyi unutmayınız. Bu sayede granit tezgahınızı dezenfekte etmiş olursunuz. Aynı zamanda granit tezgahın gözenekli yapısını korumuş olursunuz.

NOT: Mermer ya da granit yapılı tezgahlarını belirli aralıklarda dezenfektan kimyasallar ile temizlemeyi unutmayınız. Bu işlem tezgah üzerinde var olan bakterilerin öldürülmesi için muhakkak gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ