Nevresim Takımı Nasıl Katlanır?

Nevresim Takımı Nasıl Katlanır?

Hayatların yoğunlaşması ile birlikte dinlenmek ve iyi bir uyku uyumak günümüzde gitgide daha da önem kazanmaya başlamıştır. İyi bir uyku için en önemli noktalardan birisi yatağın özelliği olsa da uyku kalitesini etkileyen farklı etkenler de bulunmaktadır. Bu etkenleri havalandırma, ses, ışık, nevresim olarak kabaca saymak mümkündür. Kaliteli bir uyku için her ne kadar sessiz ve karanlık bir ortam sağlamak gerekse de nevresimlerin de payı bulunmaktadır.

Nevresim takımları geniş yüzeyli kumaş parçalarından oluştuğu için katlanmaları da oldukça zahmetli bir iş halini almaktadır. Özellikle de tek bir kişinin nevresim takımı katlaması oldukça zordur. Ancak nevresim takımlarının katlanması için bazı teknikler geliştirilmiştir ve bu teknikler sayesinde nevresim takımı katlamak göz korkutan zahmetli bir iş olmaktan çıkmıştır.

Nevresim Takımları Nasıl Katlanır?

1-)Islak Nevresim Takımı Katlama

Nevresim takımı katlama konusunda uygulanabilecek en ideal yöntem ıslak nevresim takımı katlama yöntemidir. Islak nevresim takımı katlama yöntemi sayesinde nevresim takımlarının ütülenme aşamasını da ortadan kaldırmanız mümkündür. Bu nedenle en çok tercih edilen yöntem budur.

Nevresim takımlarınızı ıslak olarak katlamak istiyorsanız katlama işlemini nevresimleri çamaşır makinesinden çıkardıktan hemen sonra uygulamanız gerekir. Katlı olarak sermiş olduğunuz nevresim takımları daha uzun sürelerde kurusa da ütü istemeyecek şekilde düzgünce kurumuş olur. Bu yöntemi uygulamak için yeni yıkanmış olan nevresim takımınızın birbirini takip eden iki köşesini üst üste gelecek şekilde ayarlayın. Aynı doğrultuda diğer iki köşeyi de üst üste getirerek serin. Eğer çamaşır teli kullanıyorsanız bu genişlik fazla gelebilir.

Bu durumda nevresim takımınızın genişliğine göre ya ikiye katlamış olduğunuz nevresim takımını tekrar ikiye katlayarak 4 kat olarak serin ya da köşeleri üst üste getirerek ikiye katlamak yerine 3 kat olacak şekilde katlayın. Bu şekilde katlayarak sermiş olduğunuz nevresim takımlarını elinizle de düzeltirseniz kendi ağırlıklarının da etkisi ile ütülenmiş gibi kurur.

2-)Lastikli Nevresim Takımı Katlama

Lastikli çarşafları bulunan nevresim takımlarını katlamak her zaman için daha zor olmuştur. Ancak bu yöntem ile oldukça kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yıkamış olduğunuz lastikli çarşafı birbirini takip eden iki köşesinden tutun.

Daha sonra yatağa serdiğinizde aşağıya bakan arka yüzü tarafından iki köşeyi üst üste koyun ve bir elinizle bu köşeleri tutmaya devam edin. Ardından diğer bir köşeyi de arka yüzünden tutarak elinizdeki köşelerin altında ekleyin.

Son olarak kalan diğer köşeyi de aynı şekilde diğer köşeler ile birleştirin ve kenarlarını düzelterek düz bir zemine serin. Böylece yatağın yanına denk gelen kısımları doğrudan katlanacaktır. Sonrasında istediğiniz boyuta gelene kadar normal bir şekilde katlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ