Nihale Nasıl Yapılır?

Nihale Nasıl Yapılır?

Genellikle sıcak tencerelerin masayı yakmaması için kullanılan nihale sıcak olan tüm nesnelerin altına koymak için kullanılır. Nihale sıcak olan nesnelerden zemini korumak için kullanılan bir eşyadır. Sıklıkla tencereler için kullanılan nihaleler çaydanlık, tava gibi sıcak tüm eşyalar için kullanılır. Nihalelerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik kullanılan malzemenin türü, rengi, modeli gibi unsurlara bağlıdır.

Mağazalardan temin edilebilecek olan nihaleleri evde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Evde yapılan nihaleler tam olarak istediğiniz gibi olacağı için diğer nihalelere göre daha çok tercih edilmektedir. Evde yaptığınız nihaleyi istediğiniz malzeme ve rengi kullanarak yapabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullanacağınız tüm malzemelerin ısıya dayanaklı malzemeler olmasıdır.

Evde Nihale Nasıl Yapılır?

1-)Örgü Nihale

Örgü nihale en çok tercih edilen ev yapımı nihale çeşididir. Bunun nedeni ise tığ işinin birçok kişiye daha kolay ve daha pratik gelmesi ile birlikte örgü görüntüsünün daha çok seviliyor olmasıdır. Bunlara ek olarak ip çeşitliliği açısından da oldukça büyük bir çeşitlilik olması da çok daha farklı modellerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı da istenilen renkte ısıya dayanıklı bir ip seçilerek istenilen modelde nihale örülebilir. Bu yöntemi uygularken kullanacağınız ip ne kadar kalın olursa o kadar etkili olacaktır. Aynı şekilde örgü modelinizi de kalın tutmak daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

2-)Mandal Nihale

Mandal kullanarak nihale yapmak oldukça kolay ve pratik bir yöntem olduğu kadar aynı zamanda da oldukça şık bir görünüm sunmaktadır. Bu yöntemi uygulamak için tercih edeceğiniz mandalların ahşap mandal olması gerekir. Diğer mandalar plastik olduğu için ısı ile birlikte eriyeceği için bu noktaya dikkat etmek oldukça önemlidir. Ancak renkli ahşap mandallar temin ederek ya da ısıya dayanaklı uygun bir boya ile ahşap mandalları boyayarak istediğiniz rengi verebilirsiniz.

Yeteri kadar mandal temin ettikten sonra mandalların yaylı kısımlarını çıkararak her mandalı 2 parçaya ayırın. Daha sonra ısıya dayanıklı ve sağlam bir yapıştırıcı kullanarak ikiye ayırmış olduğunuz tüm mandalları birbirine yapıştırarak nihale yapabilirsiniz. Yapıştırma işlemini ister kare bir şekil olacak şekilde isterseniz de yuvarlak olacak şekilde yapabilirsiniz.

3-)Halat Nihale

Halat kullanarak nihale yapmak oldukça kolay bir yöntemdir. Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz halatlardan istediğiniz kalınlıkta ve uzunlukta temin edin. Ancak halat ne kadar kalın olursa o kadar etkili bir nihale elde etmiş olursunuz. İnce halatlar tercih etmek istiyorsanız, üst üste iki kat yaparak ince halatlardan istediğiniz nihaleyi etkili bir şekilde elde edebilirsiniz. Bunun için istediğiniz şekilde bir MDF kestirerek işe başlamanız gerekir. Daha sonra almış olduğunuz halatı MDF’nin üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde yapıştırın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ