Odadaki Rakı Kokusu Nasıl Giderilir?

Odadaki Rakı Kokusu Nasıl Giderilir?

Rakı kimilerine göre hoş kokulu bir içki kimilerine göre de ağır bir kokusu olan hatta bu kokusundan dolayı tüketilemeyen bir içkidir. Rakıya bu kokuyu veren anasondur. Bu koku yoğun bir aramaya sahiptir ve kolaylıkla ortama yayılabilir.

Rakı içilen ortamlarda yaşanılan sıkıntıların en başında rakı kokusunun yani anasonun etrafa yayılmasıdır. Hatta oda içerisine siner ve bu koku ortamın havalandırılmaması durumunda ağır bir hal alabilir.

Odada oluşan rakı kokusunu çıkarmak için aşağıda çeşitli yöntemler ve uygulanabilecek metotlar anlatılmaktadır. Sizde evinizde oluşan rakı kokusundan hızla ve pratik bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden bir tanesini seçerek uygulayabilirsiniz. Uygulamanın kesin sonuç vermesi için anlatılanları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Havalandırın

Odaya sinen rakı kokusunun çıkarılmasındaki en önemli ve mutlaka yapılması gereken basamak odanın havalandırılmasıdır. Oda mutlaka pencereler açılarak bir süre havalandırılmalıdır.

Havalandırılma işlemi sinen rakı kokusunun miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle koku çıkarılması için uygulanacak tüm işlemler havalandırma işleminin ardından yapılmalıdır aksi halde koku daha yoğun bir hale gelebilir.

2-) Sirkeli Su Kullanın

Sirke, çok iyi bir temizleyici olmasının yanı sıra çok iyi şekilde kötü kokuları absorbe etme özelliğine de sahiptir. Burada yapmanız gereken sirkeli su ile odadaki bazı eşyaları silmek. Özellikle rakının döküldüğü ya da rakı kokusunun sindiği yerleri silmek çok daha gerekli bir durumdur.

Sirke kendine has kokusundan dolayı ilk etapta kokabilir, oda kokusuna hakim bir hal alabilir. Ancak bu işlemlerin ardından kısa süreliğine odanın havalandırılması rakı kokusunun ve sirke kokusunun giderilmesini sağlayacaktır.

3-)Süt Kullanın

Bir derin kap içerisine kaynatılmış süt koyunuz. Bu sütün içerisine bir miktarda karbonat ilave ediniz. Bu işlemin ardından rakı kokan odanın içerisine bu karışımı koyunuz. Odanın kapı ve pencerelerini sıkıca kapatarak bir süre bu şekilde bekleyiniz. Süt ve karbonat odadaki bütün kötü kokuyu çekecektir. Bekleme süresi rakı kokusunun miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Bu işlemde dikkat edilmesi gereken püf nokta kapı ve pencerelerin bekleme süresi boyunca sıkıca kapatılmasıdır. Bu işlemin ardından kapı ve pencereleri sonuna kadar açarak odayı havalandırınız.

Bu işlemi odadaki kokunun tamamen çıkması için bir kaç defa uygulamanız gerekli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ