Öksürürken Sağ Göğsüm Ağrıyor

Öksürürken Sağ Göğsüm Ağrıyor

Çeşitli sebeplerden nefes yolunda bulunan sinir uçları etkilendiğinde/uyarıldığında, öksürük problemi baş gösterebilmektedir. Öksürük sayesinde nefes yollarındaki yabancı maddeler uzaklaştırılmış olur. Oldukça faydalı bir refleks olan öksürme eylemi sırasında kimi zaman göğüs ağrısı sorunu da görülebilmektedir. Öksürürken sağ/sol göğsüm ağrıyor şikayeti genellikle viral enfeksiyon rahatsızlıklarının neticesinde görülmektedir. Grip, soğuk algınlığı ve akut bronşit öksürüğe sebebiyet vererek aynı zamanda göğüs bölgesinde ağrı hissedilmesine de neden olabilmektedir.

Öksürürken Göğsüm Ağrıyor

Uzun süreli şiddetli öksürük, kaburgada çatlaklara neden olarak göğüs bölgesinde batma veya ağrı hissedilmesine neden olabilmektedir. Kaburga çatlaklarından kaynaklanan nefes alış verişi veya öksürük sırasındaki göğüs ağrısı sorununa genellikle kemik erimesi olan kişilerde rastlansa da, nadiren gençlerde de görülebilmektedir.

Şiddetli/Kuru Öksürük

Öksürürken göğsüm ağrıyor şikayetinin en bilindik nedeni; kuru öksürüktür. Balgam çıkarılmayan öksürük olarak da bilinen kuru öksürüğün uzun süreli olması halinde, göğüste ağrı-yanma gibi sorunlar baş gösterebilmektedir. Genellikle öksürük geçtikten sonra bu şikayette ortadan kalkmış olur.

Reflü

Reflü, en bilindik mide rahatsızlıklarının başında gelmektedir. Reflü sorunu olan kişilerde, öksürük ile birlikte midedeki asitli içerik yemek borusuna ve yemek borusundan da gırtlağa doğru geçerek göğüste yanma ve ağrı hissedilmesine neden olabilmektedir.

Travma Etkenleri(Darbe/Hasar)

Göğüs bölgesine alınan darbe veya hasar, kendini bu bölgede ağrı ile belli edebilmektedir. Sert bir cismin göğüse çarpması veya göğüsün başka bir nedenden zarar görmesi neticesinde bu bölgede, öksürme esnasında göğüste acı/ağrı hissedilebilir.

Akciğer Rahatsızlıkları

Öksürme ile birlikte beliren göğüs ağrısı, sanıldığı kadar basit nedenlerden kaynaklı olmayabilir. Ağrının altında yatan neden ciddi akciğer veya kalp rahatsızlıkları olabileceğinden, uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Eğer uzun süredir öksürürken göğüs ağrısı şikayeti söz konusuysa, en kısa zamanda uzman doktora başvurulması ve gerekli tetkik yöntemlerinin uygulanması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ