Pancar Turşusu Nasıl Saklanır?

Pancar Turşusu Nasıl Saklanır?

Pancar insan sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle antioksidan açısından çok zengin olan pancarın birçok faydası bulunmaktadır. Pancarın insan sağlığına olan faydalarını başlıca kalp sağlığını korumak, kan yapımını desteklemek olarak saymak mümkündür.

Bunların yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirimi kolaylaştırma gibi etkileri de bulunmaktadır. Aynı şekilde turşu da genel olarak insan sağlığını koruyucu bir etkiye sahiptir. Turşular kullanılan meyve ya da sebzelerin laktik fermantasyonunun yani mayalanma sürecinin başlaması ile birlikte sebze ya da meyvelerde bulunan şeker miktarı laktik aside dönüşür. Laktik asit fermantasyonu sebze ya da meyvelerin yüzeyinde bulunan doğal mikro florada bulunan bakteriler tarafından gerçekleştirilir. Bu sayede turşular uzun süre kullanılan meyve ya da sebzenin besin değerlerini korur ve bu meyve sebzelerden elde edilmiş olan turşunun uzun süre bozulmadan saklanabilmesine olanak sağlar.

Turşu yapımında pancar kullanmak ise oldukça sağlıklı bir turşu elde etmek anlamına gelir. Pancardan turşu yapmak insan vücuduna hem pancarın hem de turşunun faydalarını almak anlamına gelmektedir. Bu nedenle de pancar turşusu tüketimi oldukça önemlidir. Ancak pancar turşusu tüketmek kadar pancar turşusunun saklanması da oldukça önemli konulardan biridir. Doğru koşullarda saklanmayan turşular kısa süre içerisinde bozularak tüketilemez hale gelir.

Pancar Turşusu Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Buzdolabında Saklama Yöntemi

Buzdolabında turşu saklamak mümkündür. Özellikle çok sıcak iklime sahip olan bölgelerde en çok tercih edilen turşu saklama yöntemi buzdolabında saklama yöntemidir. Turşu güneş ışığından uzakta serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Sıcak bölgelerde serin ortam bulmak zor olduğu için genellikle buzdolabında saklanmaktadır. Bunun için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta turşu kavanozunun kapağının çok iyi bir şekilde kapatılmış olmasıdır. Aksi takdirde hem turşu dolabın kokusunu hapsedecektir hem de kendi kokusunu dolabın içine vererek diğer besinlerin de turşu kokmasına neden olacaktır.

2-)Dolaplarda Saklama Yöntemi

Bu yöntemi uygulamak için kullanabileceğiniz dolaplar mutfak dolapları, kuru erzak dolapları ve tel dolaplardır. Bunlara ek olarak kiler gibi bir odanız varsa orada da saklayabilirsiniz. Pancar turşusunu dolapta saklama yöntemi ile saklamak için dikkat etmeniz gereken noktalar öncelikli olarak güneş ışığından uzak olması daha sonra da serin bir ortam olmasıdır.

Bu koşullar sağlandıktan sonra kavanozların kapakları sıkı bir şekilde kapatıldığı zaman turşular uzun süre saklanabilir. Mutfak dolapları için çok sık kullanmadığınız dolapların en kısımlarını tercih etmeniz gerekir. Kilerde saklamak için ise kapıya uzak bir köşeye yerleştirmeye özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ