Pandispanya Tepsiden Nasıl Çıkar?

Pandispanya Tepsiden Nasıl Çıkar?

Pandispanya yumuşak bir pasta kekidir. Eğer pandispanyayı pişirdiğiniz tepsi yağlanmamışsa dağılma ve benzeri sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı sorunlar tepsinin yüzeyini eşit şekilde yağlamadığınızda da ortaya çıkabilir. Bu yüzden pandispanya hamurunu tepsiye koymadan önce tepsiyi yağladığınızdan emin olun. Pandispanya diğer keklere nazaran daha ince ve pofuduktur. Bu yüzden pişer pişmez fırından aldığınıza emin olun aksi takdirde yanabilir, kuruyabilirler ve içine çökebilirler.

Pandispanya Tepsiden Nasıl Çıkar?

1-)Keki Ters Çevirin

Pandispanyanın pişirme işlemini bitirdikten sonra fırından çıkarın ve fırın eldiveni olmadan tutabileceğiniz sıcaklığa gelene kadar tepsinin soğumasına izin verin. Tepsiyi ters çevirin ve kesme tahtasının veya servis tabağının üzerine koyun. 5 ila 10 dakika orada bırakın. Tepsiyi ters çevirmemizin nedeni pandispanyanın hali hazırda sıcakken kendi ağırlığıyla içe çökmesini önlemektir. Bu yüzden ne kadar çabuk ters çevirirseniz pandispanyanız o kadar pofuduk ve büyük olacaktır.

2-)Tepsiye Hafifçe Vurun

Tepsi hali hazırda ters çevrilmişken, onu aşağı yukarı hafifçe sallayın ve birkaç kere vurun. Böylece pandispanya kekiniz tepsiden kolayca çıkabilecek hale gelecektir. Pandispanyanız kendi kendine bile tepsiden çıkabilir, bu yüzden pandispanyanızın hemen altına bir kesme tahtası veya tabak yerleştirmeyi unutmayın.

3-)Pandispanyanın Kenarlarını Tepsiden Ayırın

Eğer pandispanya kekiniz hala tepsiden çıkmıyorsa, tepsinin tüm kenarlarından keki ayırmak için spatula veya üzerine tereyağı sürdüğünüz bir bıçak kullanın. Et bıçağı veya ona benzer keskin bıçaklar kullanmayın; bu bıçaklar tepsinizde çizilmeye yol açar ve tepsinizi kullanılmaz hale getirir.

Tepsinin her tarafına kadar bu işlemi uyguladıktan sonra, spatulayı veya bıçağı pandispanyanın altına hafifçe sıkıştırın ve pandispanyanın orta kısımlarına gelene kadar bıçağı hareket ettirin. Eğer pandispanya kekinizin bütün kenarlarının tepsiden ayrıldığını görüyorsanız, hızlı bir şekilde diğer elinizin de yardımıyla pandispanyayı tepsiden çıkarıp başka bir tabağa alabilirsiniz.

4-)Pandispanya Kekinizi Kısa Bir Süre Isıtın

Bir pandispanyanız fırından çıktıktan sonra çok uzun süre soğumaya bırakıldıysa, tepsiden çıkarmakta zorluk çekersiniz. Bu durumda, lavabonuzun içini veya pandispanya tepsinizin sığacağı genişlikte bir kabı 3-4 parmak sıcak su ile doldurun. Tüm tepsiyi lavaboya yerleştirin ve birkaç dakika bekletin. Sıcak su tepsinin kenarlarını ısıtıp pandispanyayı yumuşatacaktır. Pandispanya tepsinizi sıcak suyun içinden alın ve kurutun. Şimdi yukarıda yaptığımız gibi tepsiyi ters çevirebilir veya spatulayla pandispanyayı tepsiden çıkarabilirsiniz.

5-)Pandispanyayı Tepsiden Çıkarmak İçin Yağlı Pişirme Kağıdı Kullanın

Pandispanyanın tepsinize sıkışmasını önlemek ve tepsiden rahatça çıkarabilmek için, pandispanya hamurunu tepsiye dökmeden önce tepsinin içine yağlı pişirme kağıdı yerleştirin. Yağlı kağıdı tepsinin her yerine gelecek şekilde büyük kestiğinizden emin olun hatta tepsinin kenarlarından 1 cm kadar sarkarsa işiniz daha da kolaylaşacaktır. Pandispanyanın pişirme işlemi bittiğinde, fırından tepsiyi çıkarın. Kağıdın kenarlarından tutun ve pandispanya kekinizi tepsiden ayırın. Daha sonra keki soğutup pişirme kağıdını dikkatlice sıyırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ