Pantolon Nasıl Ütülenir?

Pantolon Nasıl Ütülenir?

Pantolonlar günlük hayatlarımızda en çok kullandığımız kıyafetler arasında yer almaktadır. Kadınlar elbise, etek, şort gibi farklı kıyafetler kullanabilseler de yine de pantolon çok fazla tercih edilmektedir. Erkekler için ise neredeyse pantolon dışında bir seçenek yoktur. Yaz aylarında erkeklerde şort giyebilseler de soğuk kış ayları için giyebilecekleri tek kıyafet pantolonlardır.

Pantolonların kullanım alanının genişliği nedeni ile de model ve tarz anlamında da çok fazla çeşitliliği bulunmaktadır. Bunları başlıca kot pantolonlar, kumaş pantolonlar, likralı pantolonlar olarak ayırmak mümkündür.

Kadın erkek ayırmaksızın özellikle ofis ortamında çalışan insanlar genellikle kumaş pantolon tercih etmektedir. Kumaş pantolonlar ise en çok ütü isteyen pantolonlardır. Kot pantolonlar ya da likralı pantolonlar ütülenmeden de giyilebilir. Ancak kumaş pantolonlar ve kanvas pantolonlar mutlaka ütülenerek giyilmelidir. Hepimizin hayatında bu kadar çok yer eden bir ürünün ütülenmesi ise oldukça önemli bir noktadır. Yanlış yapılan bir ütü yıkayarak dahi geçemeyecek izlere neden olabilir. Bu nedenle ütü yaparken çok dikkatli olmak gerekmektedir. Pantolonlarınızı daha şık göstermek için yapacağınız ütü işleminde dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır.

Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları

1-)Ütü Masasının Ayarlanması

Ütü için gerekli olan düz ve yumuşak alanı sağlamak için ütü masası kullanılmalıdır. İyi bir ütü yapabilmek için ütü masanızın iyi bir şekilde ayarlanmış olması gerekir. Bunun için masayı tam boyunuza göre ayarlayın. Masa ne sizden yukarıda kalıp kolunuzu yormalı ne de aşağıda kalıp belinizi ağrıtmalı. Tam olarak bel hızanızda ayarlayarak eğilmeden ve kolunuzu kaldırmadan ütü yapmalısınız.

2-)Pantolonun Serilmesi

Ütü masasını ayarladıktan sonra ise pantolonu masaya çok düzgün bir şekilde sermeniz gerekir. Aksi takdirde pantolonların özellikle de alt tarafta kalan diğer yüzlerinde küçük katlanmalar oluşabilir. Bu durumda üst yüzeyden ütünün geçmesi ile birlikte açılması zor bir kırışıklık elde etmiş olursunuz. Bu nedenle pantolonun tek bir bacağını masanın üzerine serin. Daha sonra enlemesine olacak şekilde karşılıklı olarak pantolonu hafifçe çekerek kat oluşmasını engelleyin.

3-)Ütü Yapmak

Pantolonunuzu ütü için hazırladıktan sonra ütünüzün pantolon kumaşınıza uygun bir sıcaklıkta olduğunu kontrol ederek ütüyü pantolon üzerinde izler oluşturmayacak şekilde gezdirin. Kırışıklıkların açılmasında sonra pantolonu çevirerek arka yüzünü ütüleyin. Aynı şekilde diğer bacağı da ütüledikten sonra ütü masasının ucuna pantolonun bel kısmını geçirerek bel kısmını da ütüleyin.

NOT: Ütü yaptığınız pantolonların cinsi oldukça önemlidir. Tüylü, derili, kadife gibi hassas kumaşlardan olan pantolonlarınızı ütülerken mutlaka pantolonun üzerine tülbent gibi ince bir bez serin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ