Parfüm Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Parfüm Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Günümüzün değişen şartlarında parfümler birçok kişi için vazgeçilmez ürünler arasında ilk sıralarda yer almaya başladı. Büyükşehir kültürünün artması ile birlikte parfüm kullanım oranı da artış göstermektedir. Çok uzun yıllardır varlığını sürdürmekte olan parfümler yaşam koşullarının değişmesine bağlı olarak daha sık kullanılmaya ihtiyaç duyulmuştur. Özellikle çalışan insanlar açısından oldukça önemli bir ihtiyaç haline gelmeye başlamıştır.

Bu parfüm kullanımı tüm insanlar için geçerli olsa da kadınlar için erkeklere oranla çok daha önemli bir konu olarak yer almaktadır. Ancak gerek kadın gerek erkek tüm parfüm kullanan insanlar için en önemli noktalardan birisi parfümün kalıcılığını anlamaktır. Bir parfümü satın almadan önce o parfümün gerçekten kalıcı olup olmadığını her müşteri bilmek ister. Ancak bu durum şişeye bakıp garanti edilebilecek bir durum değildir. Yine de parfüm satın almadan önce kalıcığını anlamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Parfümün Kalıcı Olduğunu Nasıl Anlarız?

1-)Parfümün Türüne Bakmak

Parfümler genellikle iki farklı türde üretilmektedir. Ancak markadan markaya değişmekle birlikte daha farklı türlerde üretilebilmektedir. Parfümlerin kalıcılığının en yüksek olduğu türler ise EDP ve EDT olarak bilinen genel iki türdür. Bu nedenle öncelikli olarak bunlar dışında bir başka tür görürseniz diğer seçenekleri otomatik olarak eleyebilirsiniz. Bu iki seçenek arasında ise ciddi fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Ancak EDP, EDT’ye göre çok daha kalıcıdır. Bunun nedeni ise EDP’de %20 esans oranı bulunurken EDP’de %10 esans oranının bulunmasıdır.

2-)Parfümün Esanslarına Bakmak

Parfümlerin temelini oluşturan ham maddeleri esanslardır. Kullanılan bu esanslar parfümlerin kalıcılığı üzerinde etki göstermektedir. Bu esanslar öncelikli olarak doğal ve sentetik olmak üzere iki ana başlığa ayrılır. Daha sonra ise doğal kokular kendi içlerinde citrus ailesi, odunsu notalar ve çiçeksi notalar olmak üzere 3 gruba ayrılır. Bu kokuların esans elde ediliş şekilleri ve koku farklılıkları bulunmaktadır.

Citrus ailesine ait olan bergamut, limon gibi kokulardır. Odunsu notalar ise sedir ağacı, vanilya gibi kokuları içerirken çiçeksi kokular gül, yasemin gibi kokuları içermektedir. Bu kokuların esans yoğunlukları farklı olduğu için parfümlerin kalıcılığını da etkilemektedir. Hafif kokular daha kısa sürelerde uçabilirken, baharatlı yoğun kokular çok daha kalıcı olmaktadır. Bu nedenle parfüm seçerken esansa dikkat etmek parfümün kalıcılığını etkilemektedir.

3-)Parfümü Denemek

Parfümün kalıcılığını anlamak için en etkili yol parfümü denemektir. Bunun için beğendiğiniz parfümleri kollarınızın farklı yerlerine birbirlerine karışmayacak şekilde sıkın. Daha sonra birkaç saat gezerek parfümün teninizdeki duruşuna ve kalıcılığa bakarak karar verebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ