Parfüm Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Parfüm Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Parfüm uzun yıllardır hayatlarımızda yer alan bir üründür. Sabah evden çıkmadan önce unutulmaması için kontrol edilenler listesinin ilk sıralarında yer alan parfümler neredeyse herkes için çok önemlidir. Ancak yine de kadınlar için parfümlerin yeri çok daha başkadır.

Gün boyu koşturmaca yaşanmasından dolayı istenmeyen kokuların oluşmasına karşın bir önlem olarak kullanılan parfüm tam olarak da bu nedenden dolayı hayatlarda önemli bir yer kazanmış durumdadır. Ancak gün boyu dışarda olmanın etkisi ile parfümlerin kokularının uçup gitmesine dair kuşkular ve kaygılar yaşanmaktadır. Her ne kadar kalıcılığı yüksek olan bir parfüm tercih edilmiş olsa da yeterince kalıcı olmaması kaygısı duyulmaktadır. Bu kaygıları ortadan kaldırmak için ise uygulanabilecek bazı yöntemler ve dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Parfümün Kalıcı Olması İçin Ne Yapmalıyız?

1-)Vücudunuzu Nemlendirin

Vücudun nemlenmesi parfümünüzün kalıcı olması için oldukça etkili bir rol oynamaktadır. Duş aldıktan sonra nemlendirici bir kremi vücuduza sürerek vücudunuzun kokuyu hapsetmesini böylece daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada kullandığınız parfümün kremi bulunuyorsa, bu kremi kullanmak çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

2-)Parfümün Uygulandığı Noktalar

Genellikle sabah evden acele ile çıkarken gelişi güzel birkaç fısfıs öylesine sıkılan parfümlerin aslında nereye sıkıldığı oldukça önemlidir. Öncelikli olarak tekstil ürünleri yani kıyafetler teninize göre çok daha iyi bir tutucudur. Bu nedenle parfümün ciltten ziyade çamaşırlara sıkılması kokunun çok daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Özellikle yaz aylarında bu noktaya çok dikkat etmek gerekir. Çünkü sıcak günler ile birlikte parfümlerin içeriği cilde zarar vermektedir.

Buna ek olarak da sıcaklığın yüksek olmasından dolayı parfümler kış aylarına göre çok daha kısa sürelerde uçmaktadır. Bu yüzden yaz aylarında kıyafetlere sıkılan parfümler kokunuzun çok daha kalıcı olmasını sağlamaktadır. Her ne kadar tekstil ürünleri iyi bir koku tutucu olsa da siz vücudunuza parfüm sıkmak istiyorsanız, uyguladığınız bölgelere dikkat ederek parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun için damarlarınızın yüzeye yakın olduğu yerleri seçmeniz gerekir. İnsan vücudunda damarların yüzeye en yakın olduğu bölgeler ise bilek içi, dirsek içi, kulak arkası, ense, diz kapağı arkası bölgeleridir. Bu nedenle bu bölgelere uygulanan parfümler cilt tarafından hapsedilerek daha kalıcı bir kokuya sahip olmanıza olanak sağlar.

NOT: Parfümün kalıcılığı arttırma konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da parfümün temiz cilde uygulanmasıdır. Gözeneklerin açık olması durumunda gözenekler parfümü hapseder ve uzun süre kokmasını sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ