Parfüm Şişesi Nasıl Doldurulur?

Parfüm Şişesi Nasıl Doldurulur?

Kentsel yaşamın artması ile birlikte gündelik yaşantılarda kullanım alanı bulan ürünlerden birisi de parfüm olmuştur. Zaman içerisinde yoğunlaşan ve değişime uğrayan hayatlarımızda parfümler vazgeçilmez noktalara ulaşmıştır. Bu durum herkes denebilecek çoğunluktaki kitleyi kapsayarak parfümü ihtiyaç haline getirmiştir. Bu nedenle birçok kişi parfüm kullanmaktadır.

Parfümlerin fiyat aralıkları da oldukça geniştir. Uygun fiyatlarda parfümler olduğu gibi çok pahalı parfümler de piyasada bulunmaktadır. Gün boyu güzel kokmak için kullanılan bu parfümleri şişeleri boşaldığı zaman tekrar doldurabilmek isteriz. Bazı parfüm şişeleri çok işlevsel ya da göz zevkimiz açısından çok hoş geldiği için tekrar kullanılmak istenir. Bu durumlarda parfüm şişelerini doldurmak biraz zor bir işlem halini alır. Ancak parfüm şişelerini doldurmak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şişelerin özelliklerine göre farklılık gösterir. Bu nedenle de tüm parfüm şişelerini doldurmak mümkün değildir.

Boş Parfüm Şişesi Nasıl Doldurulur?

1-)Seyahat Boy Şişeler

Çok sevdiğiniz parfümü seyahate çıkarken ya da gün içerisinde de yanınızda taşımak için kullanılabilecek en ideal yöntemdir. Gün boyu ağır parfüm şişesini taşımak yerine küçük boylardaki seyahat tip şişeler oldukça kullanışlı olacaktır. Aynı şekilde kısa tatillere çıkarken de bu şişeleri kullanmak oldukça pratiktir. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak bir seyahat boy parfüm şişesi temin edin. Bu tip şişeler farklı yapılarda olabilir. Genellikle alt kısmı delikli ya da fıs fıs kısmı açılabilir şekilde olmaktadır. Ancak alt kısmı delikli olanlar daha kullanışlıdır.

Bu şişeleri doldurmak için öncelikle sevdiğiniz parfümünüzün kapağını açarak fıs fıs kısmını da çıkarın. Bu şekilde parfüm şişesinin içindeki borunun uç kısmı ortaya çıkmış olacaktır. Ardından küçük şişenizin altındaki deliği parfüm şişesine takın. Şişe dolana kadar parfüm sıkar gibi şişe ile bastırıp kaldırın. Bu şekilde şişe dolmuş olacak.

2)-Fıs Fıs Değişimi

Parfüm şişelerini doldurmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem de fıs fıs değişimidir. Bu yöntemi uygulayabilmek için biraz güç gerekmektedir. Fıs fıs değişimi yöntemini uygulamak için ilk yapılması gereken işlem doldurulmak istenilen şişenin fıs fıs kısmının çıkarılmasıdır. Bu aşamada şişelerin yapısına göre farklı miktarlarda güç gerekmektedir. Şişenin fıs fıs kısmı çıkarıldıktan sonra başka bir uygun fıs fıs bulunmalıdır. Uygun bir fıs fıs bulunduktan sonra fıs fıs kısmı çıkarılmış olan şişe istenildiği şekilde doldurularak yeni fıs fıs ile kapatılmalıdır. Ancak yeni fıs fıs bulmadan şişeyi doldurmamaya dikkat ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ